Ankara’da sahte içki nedeniyle 59 kişinin hayatını kaybettiği ve 35 kişinin de yoğun bakımda tedavi altına alındığı bildirildi. Söz konusu olayın ardından, yetkililer harekete geçerek geniş çaplı soruşturmalar başlattı.
SAHİP OLDUĞU TEHLİKE GİDEREK ARTIYOR
Başkentte sahte içki nedeniyle önceki gün 54 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişken, bugün ise 5 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 59’a yükseldi. Yaşanan bu trajik olaylar, toplumda büyük bir endişe yaratırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili diğer başsavcılıklar, kaçakçılık ve olası kastla ölüme sebebiyet verme suçları kapsamında soruşturmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 28 kişi tutuklandı, 30 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
SAHTE İÇKİLERİN TEHLİKESİ
Metil alkol (metanol), insan sağlığına büyük zararlar veren bir madde olarak tanımlanıyor. Endüstride kullanılan metil alkol, antifriz, boya çözücü ve temizlik ürünlerinde yer alsa da, sahte içki üretiminde maliyetleri düşürmek amacıyla sıklıkla kullanılıyor. İnsan vücudunda toksik bileşiklere dönüşerek körlüğe, organ yetmezliğine ve hatta ölüme yol açabiliyor.
SAHTE İÇKİ NASIL TESPİT EDİLİR?
Uzmanlar, özellikle açık gelen içki şişelerinin ve barkod etiketlerinin kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. GİB’in mobil uygulaması olan bondrollü ürün izleme sistemi ile içkinin sahteliği tespit edilebilir. Ayrıca, piyasadaki fiyatın çok altında satılan içkiler de genellikle sahte olabilir.
GÜNDEM
21 Haziran 2025YAŞAM
21 Haziran 2025DÜNYA
21 Haziran 2025DÜNYA
21 Haziran 2025GÜNCEL
21 Haziran 2025DÜNYA
21 Haziran 2025DÜNYA
21 Haziran 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.