AYKUT LEVENT YAVUZ BAŞARISINI ANLATIYOR…

AYKUT LEVENT YAVUZ BAŞARISINI ANLATIYOR…

ABONE OL
Kasım 29, 2021 08:00
AYKUT LEVENT YAVUZ BAŞARISINI ANLATIYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AYKUT LEVENT YAVUZ ANLATIYOR…

Adım Aykut Levent Yavuz 42 yaşımdayım. İstanbul’da yaşıyorum ve sizlerle hikayemi paylaşmaktan gerçekten onur ve mutluluk duyuyorum. Çarpıcı bir hikayem yoktur fakat geçmişime dönüp baktığımda bir çok zorlukla ve mücadele ile geçtiğini görüyorum. Ve eğitime verdiğim önem ile bir çok yönde de kendimi eğitmiş olduğumu görüyorum. Üniversite hayatımda Elektrik bölümünü okudum ve sonrasında İşletme bölümünü bitirdim. Şu anda İstanbul Ticaret Üniversitesinde İşletme yüksek lisans yapıyorum.

Askerlik dönemim 2002 yıllarıydı ve Kuzey Irak sınırında geçti 100 kişilik bir bölükdük ve başka hiçbir sivilin bölgeye giriş izni yoktu. Büyük bir mücadele ile bitirdiğim askerliğimin ardından İstanbul’ da iş hayatımın basamaklarına basmaya başlamıştım. Ben şunu özellikle belirtmek isterim benim yanımda bana destek olan öyle güçlü bir insan vardı ki taşı sıksam suyunu çıkartırım der gibiydi hep hayata olan bakış açısı öyle başarılı öyle mücadeleciydi ki hayatta kendime hep onu örnek aldım. Bugünlerde eğer her hangi bir başarı kazanmışsam veya gelecekte kazanırsam bunu tamamen ona borçluyum. Kendisini 24 Nisanda hayata gözlerini yumdu.

Size şöyle söyleyebilirim ben sanayinin, üretimin içinden  geldim. Plastik sektörü olsun Çelik sanayisi olsun bunlarla ilgili hep bir bilgi birikim ve tecrübem olmuştur. Bir hammaddenin nihai bir ürün haline gelene kadar tüm aşamalarına tüm sürecine hakimim. Sürece hakimiyetim, tecrübem ve elimdeki bilgi birikimim sayesinde eğer bir ürünü üretmek istersem hiç korkmadan bunu yapabilirim. Üretmeyi seven bir insanım. Bana hep ilginç gelmiştir. Fakat bir dönem aile büyüğümün yurt dışında geçirdiği rahatsızlığından dolayı ayrılmak durumunda kalmıştım. Ufak bir ara vermiştim iş hayatıma fakat çalışmam gerektiği için iş arıyordum ve o zamanlar fuarcılık sektörüyle tanıştım ve Tüyap fuar merkezinde işe girdim ve yoluma artık burada devam edecektim.

Fuarcılığı çok sevmiştim her hafta farklı sektörlerin fuarları düzenleniyordu. Kurulum günleri, fuar süreleri ve sökümleri gerçekten  heyecan vericiydi. Farklı sektörlerden gelen firmalar ile tanışıp sektörleri ayrı ayrı tanıyıp farklı bilgiler edinmemi sağlıyordu. O zamanlarda bu meslekten kopamayacağımı anlamıştım. Uzun bir süre burada çalışmıştım. fakat arada bir proje yapmak istedik ve aile büyüğüm beni yanına çağırdı. Yurt dışı İran Mazandranda bir yatırımcı bulmuştuk ve kendi ülkesine Pencere fabrikası açmak istiyordu. Ve biz bu işi yapabilirdik. Fuarcılıkla o dönem kısa bir ara vermiştim 1 yıl kadar. Ekip kuruldu ve süreci başlatmıştık her şey çok iyi gidiyordu ama bir sorun yaşamaya başlamıştık önemli bir sorundu. İrana ugulanan ambargo yüzünden paraları Türkiye’ ye aktaramıyorduk. Hiçbir bankada çalışmayı kabul etmemişti. Bundan dolayı bu projeyi sonlandırmak zorunda kalmıştık ve fuarlara tekrar geri döndüm.

Benim 10 yıl kadar fuarcılık sektöründe tecrübem olmuştu. Tabi bu aralarda hep kendimi eğitmeye gayret ettim. Yenilenebilir enerji kaynakları üzerine İstanbul Teknik Üniversitesinde eğitim aldım. Yazlık evimizin çatısına fotovoltaik enerji sistemi yaptık ve yapılan ilk yazlık ev projesiydi. Bedaşda ilk sıradaydık. Sonrasında İstanbul Ticaret Odasında Kosgeb destekli girişimcilik üzerine eğitim aldım ve elimde gerçekten ugulayabileceğim bir bilgi birikimlerine sahip olmuştum. Bilgisayarda tasarım programlarına çok hakimdim.

Ve bu yönde de kendimi fazlasıyla geliştirdim. Fuarcılık sektöründe çalıştığım zaman salonlarda dolaşırken stantlara baktığım zaman o kadar beğeniyordum ki yapıları her biri ayrı bir tasarım her biri ayrı bir güzellikteydi ve bende oturup boş zamanlarımda keyfi tasarımlar yapıyordum. İşimi çok seviyordum  vermiş olduğu heyecan, iş arkadaşlarım, çalışma ortamım çok güzeldi fakat 2016 yılında kendi işimi açmaya karar verdim. Ve fuar stantları üretim imalat üzerine bir şirket açtım.

İlk zamanlar çok zorluklar yaşadım fakat yavaş yavaş ilerleyip sorunların üstesinden gelmeyi başardım ve 5 yıldır bu işi yapıyorum. Her geçen gün kendime bir şeyler katıyorum. Bu arada yıllardır aklımda hep ihracata yönelik bir şeyler yapmak vardı. Bu iş kolu da bana çok ilginç gelmiştir ve kendimi bu yönde de geliştirip bu kolda da bir şeyler yapmak istiyordum. Çok yakında İhracata yönelik atılımlarım da olacak. Hatta yüksek lisansa başlamama da aslında en çok bu sebep olmuştur bana. Eksiklerimin olduğunu düşündüm ve bunları yerinde tamamlayabileceğimi düşündüm. Ülkemizde üretilen ve tüm dünayanın ihtiyacı olan bazı ürünleri dünya genelinde pazarlamayı hedefliyorum.

Bunun için kısa bir süreye ihtiyacım var ve sonrasında bunu da başarıp şu anki mevcut işimin yanında bir iş kolu daha açmaya gayret ediyorum ve tabi ki önümdeki 5 yılı ve 10 yılı da hedefledim. Gelecek için çok güzel planlarım projelerim var. Allah izin verdiği sürece bunları teker teker gerçekleştirip ülkeme hizmet etmek istiyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.