Bebek bekleyen çiftlerin bebek odası alışverişine çıkma süreci bir hayli heyecanla başlar.
Hangi eşya önemli,
bebek odası ne zaman hazırlanmalı, bebek odası için neler gerekli gibi birçok soru anne ve babaların aklında soru işareti oluşturur.
Bebek odası dekorasyonuna önem veren Bellona olarak, sizlere bu konuda aydınlatıcı bilgileri açıklamak için karşınızdayız. Bebek odası hazırlığında Bellona’yı rehber edinerek hayalinizdeki bebek için en güzel odayı hazırlayabilirsiniz!
Her ailenin düzeni ve hayat temposu farklı olacağından, sizlere en önemli
bebek odası hazırlığı tüyoları vermek istiyoruz. Önereceğimiz bilgiler sayesinde bebeğiniz dünyaya gelmeden odasını tamamlamış olacaksınız. Mobilya ve dekorasyon konusunda Bellona’dan seçim yaparak ergonomik ve huzurlu tasarımda bebek odasını kolayca tamamlayabilirsiniz!
Bebek Odası Hazırlığı İçin En Uygun Zaman Dilimi Nedir?
Bebek odası hazırlığı için en uygun zaman dilimi, genellikle gebeliğin ikinci trimesterinin sonları veya
üçüncü trimesterinin başlangıcı olarak önerilir. Bu dönemde, bebeğin doğumuna henüz birkaç ay varken, bebeğin cinsiyeti ve sağlık durumu hakkında daha net bir fikir oluşmuş ve doğum tarihi daha kesinleşmiştir.
Önerilen zaman dilimi aynı zamanda, bebek odası için gerekli olan mobilya ve ekipmanların teslim süresi ve kurulumu için yeterli zaman sağlayacaktır. Böylece,
bebek odası hazırlığı için stresli son dakika koşuşmasından kaçınmış olabilirsiniz. Bebeğiniz için aradığınız
beşik modelleri sizin için Bellona’da her zevke hitap eden seçeneklerle sunulmakta!
Belirtmek gerekir ki, bazı durumlarda bebek odası hazırlığı daha erken veya daha geç başlayabilir. Örneğin,
erken doğum riski olan anneler veya önceden planlanmış bir tatil nedeniyle bebek odası hazırlığı için daha önce başlamak zorunda kalabilirler. Beklenmeyen ve planda olmayan gelişmeler, bebek odası alışverişini etkileyebilir. Bu nedenle, bebek odası hazırlığı için en uygun zaman dilimi, kişisel tercihlerinize, ihtiyaçlarınıza ve durumunuza göre değişecektir. Her koşulda, yapılan alışverişin aileniz için olduğunu düşünerek pozitif kalabilirsiniz!
Kendi yaşam temponuza göre bebek odası hazırlığı için bir program yapabilirsiniz. Bu programda eşyaların satın alınması, kurulumu, temizliği ve düzeni gibi ince detaylara yer vermelisiniz. Doğumdan önce bebek odasının tamamlanmış olması, herkes için avantajlıdır.
Bebek Odası Hazırlığında İzlemeniz Gereken 7 Yol
1) Bebek Odasında Olması Gereken Eşyaları Listeleyin
Bebek odası hazırlığı için tarih belirleyenler, öncelikle hangi eşyaların alınması gerektiğini netleştirmeli. Bu konuda anne ve babalara büyük rol düşüyor. Bebek odasında kullanılan beşik, oyun masası, bebek kitaplığı, şifonyer ve diğer aksesuarların tarzı belirlenmeli ve alışveriş listesine eklenmelidir.
Bebek odası hazırlığı için
not alınan eşyalar, alışveriş sürecinde ailelere kolaylık sağlayacaktır. Listeyi açık ve net şekilde hazırlayıp temin edilen ürünlerin üzerini çizerek daha profesyonel şekilde alışveriş yapabilirsiniz.
2) Ürün Araştırması Yapın
Bebeğiniz için en iyisini ve sağlıklısını almak istersiniz.
En iyi bebek odası mobilyaları sizler için Bellona’da bulunmaktadır. Çevrenizde bebek sahibi olan kişilerin bebek odası tasarımını araştırıp oda içinde neler olduğunu yerinde inceleyebilirsiniz. Bu gözlem sayesinde kendi bebeğiniz için oda fikri edinebilirsiniz.
Yeni doğacak bebek için önerilen ve mutlaka alınması gereken eşyaları, yakın çevrenizden tavsiye alarak en yakın Bellona şubesine uğrayabilirsiniz.
Bebeğiniz için özenle tasarlanan beşik, karyola, dolap, şifonyer gibi ürünleri güvenle satın alabilirsiniz.
3) Bütçe Planlayın
Bebek odasını hazırlamaya başlamadan önce
bütçe planlanması yapabilirsiniz. Anne ve babalar, diğer ihtiyaçlarını da dikkate alarak bebek odası için harcanacak bütçeyi iyi şekilde belirlemeli. Bebek odasında bulunması gereken mobilya ve aksesuarlar, tekstil ürünleri belirli bir tutarda olacağı için gelir-gider hesaplaması yapılmalıdır.
Uygun, ekonomik ve ergonomik bebek odası ürünlerini sunan Bellona, doğum öncesi alışverişlerinde de ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Kolay ödeme seçenekleri ve taksitlendirme imkanı sayesinde, her anne baba, bebeği için hayalindeki odayı tasarlayabilecek.
4) Sağlık Durumunuza Göre Alışveriş Günleri Oluşturun
Her gebelik 40. haftayı görmeyebilir. Eğer riskli bir gebelik durumu varsa, bebek odası hazırlığı
erkenden ve bilinçli şekilde yapılabilir. Aileler bu süreçte sağlık durumuna göre hareket etmelidir. Bellona, bu gibi durumlar için
online alışveriş seçeneğini sunuyor.
Anne ve babalar, bebek odasında kullanılacak eşyaları gerçek görsellerle web sitesinde görebilmekte. Böylece alışverişi hem online yapabilme şansınız hem de inceleme sonrasında mağazadan kısa süre içinde alma imkanınız olacaktır.
Mağaza gezmek için yeterli zamanınız yoksa, Bellona web sitesinde dilediğiniz yerden inceleme yaparak bebek odası hazırlığı için ürün önerilerini inceleyebilirsiniz. Beşik, karyola ve bebek odası takımı sizlere ilham olacak.
5) Doğumdan Önce Teslimat Belirleyin
Bebek odası ne zaman hazırlanmalı sorusuna verilebilecek en genel yanıt,
bebek dünyaya gelmeden önce olmaktadır. Bebeğinizin doğumu planlıysa odanın hazırlıkları doğumdan önce bitmelidir. Bunun için temel ürünleri birkaç ay öncesinde satın alıp teslimat sürecinin tamamlanmasını bekleyebilirsiniz.
Bellona, bebek odasında kullanılacak en önemli ürünlerin teslimat süresini
stok durumuna göre 1-30 iş günü olarak belirlemektedir. Bu bilgiye göre hareket ederek beğendiğiniz ürünleri erkenden temin edebilirsiniz. Gebeliğin ilk aylarında alışverişe başlarsanız, ortalama 30 iş günü içinde bebek odası için seçtiğiniz mobilyaları evinizde görebilirsiniz!
6) Güvenlik Önlemlerini İhmal Etmeyin
Bebek odası hazırlığında dikkat etmeniz gereken önemli bir konu daha var.
Ürünlerin bebek güvenliğini sağlaması. Bebek güvenliğini sağlayan, çarpma ve düşme sonucunda bebeğe zarar vermeyen mobilyaları tercih etmeye dikkat ediniz. Bunun için sivri köşeli ürünleri tercih etmemeniz önerilir. Aynı şekilde, metal parçalı, cam aksesuarlı, boncuk süslemeli ve ipli eşyaları bebek odasında bulundurmamalısınız.
Uyku sırasında ayağın ya da başın zarar görmemesi için beşik korkuluk parçalarının güvenli olması gerekir. Bebekler ortalama 4 aydan sonra dönmeye başladığı için beşikte
güvenlik önlemleri almalısınız. Bebek dolaplarının duvara sabitlenmesi, şifonyerin duvarda sabit kalması, düşecek parçaların sağlamlaştırılması bu süreçte önemlidir.
7) Ürünleri Bebek Odaklı Seçin
Anne ve babalar, ne zamandır hayalini kurduğu bebek odası için bir an önce alışveriş yapmak isteyebilir. Bu süreçte ürünlere bir yetişkin gözüyle değil
bebek gözüyle bakılması önerilir. Uzmanlar, bebeklerin çok büyük ve karmaşık görünen eşyalar karşısında korktuğunu belirtmektedir. Bu nedenle hazırlıkları yaparken
minimal ve bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ürünler seçilmesi daha avantajlı olacaktır.
Bebeklerin rahatça oturabileceği, nefes alacağı, oyun oynayacağı, adım atacağı ve ulaşabileceği mobilyaları bebek odasına bulundurabilirsiniz. Böylece bebeğin kendine ait bir alanı olur. Bebek odası hazırlığında bu bilgiye önem vererek daha pratik ve kullanışlı ürünler seçebilirsiniz.
Bebeğin hızla büyüdüğünü unutmadan, her yaşa hitap eden ürünleri seçebilirsiniz. Karyola ve beşik kategorisinde dikkatinizi çeken ürünler, bir süre sonra ranza formuna dönüşmektedir. Bu gibi ürünler arasından seçim yaparak bebeğinizin her dönemde rahat etmesini sağlayabilirsiniz.
Bebek odasında konumlanacak ürünleri seçerken bebeklerin zihnini karıştırmayan modellere göz atabilirsiniz. Desen ve motif detaylı parçaları seçebilirsiniz. Bebekler renkli, büyük görselli, neşeli çizimleri barındıran birçok eşyaya ilgi duyar. Dolap, beşik, perde, halı, aksesuar seçerken
bebeklerin ilgisini çekecek seçimler yapabilirsiniz!