Çiftlik Bank davasında ağabey kardeş hakim karşısında

Çiftlik Bank davasında ağabey kardeş hakim karşısında

ABONE OL
Kasım 19, 2021 19:12
Çiftlik Bank davasında ağabey kardeş hakim karşısında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamaya Mehmet Aydın ve Fatih Aydın kardeşler SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada ilk kez savunma yapan Fatih Aydın, kardeşinin şirket açmak istediğini ancak en az iki ortak olması gerektiği için kendisine ortaklık teklif ettiğini söyledi. Kendisinin de bu teklifi kabul ettiğini söyleyen Aydın, “Ancak imza aşamasında kardeşim bana, ‘ağabey ben sana hisse verdim ama bundan bir beklentin olmasın’ dedi. Kıbrıs’taki işlemlerin ardından Türkiye’ye döndüğümüzde uzun süre kardeşimi görmedim. Uzun süre sonra ilk kez babamın cenazesinde karşılaştık” dedi.

“MAFYA İLE SORUN YAŞADIĞI İÇİN GİTTİ”

Mehmet Aydın’ın kendisine mafya ile sorun yaşadığı için Uruguay’a gittiğini söylediğini anlatan Aydın, “Eşimle beni de davet etti. Kısa bir süre kalıp geri döndük. Kardeşimin suça karıştığı iddialarını 7 ay sonra internetten öğrendim. Kendisini arayıp sorduğumda, Ticaret Bakanlığı’nın hakkında soruşturma başlattığını söyledi. Hatta ben aradığımda savunma dosyası hazırladığını ve bakanlığa göndereceğini söyledi” dedi.

“ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIK”

Türkiye’de kaos ortamı başlayınca kardeşinin de Uruguay’a geldiğini anlatan Fatih Aydın, “Daha sonra da Türkiye’de tutuklamalar başladı. Bu süreçte kardeşim ve ben ölüm tehditleri aldık. Ben korktuğum için geri dönmedim. Eşim üçüncü çocuğumuza hamileydi. Yapmam gerekeni yaptım ve onların yanında kaldım” dedi.

“LÜKS HAYAT YAŞADIĞIM DOĞRU DEĞİL”

Medyada kendileri hakkında çıkan haberlerin yalan olduğunu söyleyen Aydın, “Lüks hayat içinde yaşadığımız doğru değildir. Hakkımda şikayetçi olan kişilerin adil olmasını istiyorum. Kardeşime olan öfkeleri yüzünden beni suçlamaları doğru değil. Ben bu kişilerin ne malına ne parasına el uzattım. Bu insanların hayatlarına dahil değilim” dedi.

“KARDEŞİM PARA ALMADI”

Fatih Aydın’ın ifadesinin ardından mahkeme başkanı Mehmet Aydın’a, “Ağabeyinin söylediklerini duydun. Söyleyecek bir şeyin var mı?” diye sordu. Bunun üzerine Mehmet Aydın, “Kardeşimin söyledikleri doğrudur. Bana yardım etmedi. Formaliteden ortaklık verdim. Ne yöneticilik yaptı ne de para aldı” dedi. Mehmet Aydın’ın ardından söz alan avukatı ise, müvekkilinin tahliyesini talep ederek, “Müvekkilim tahliye olduktan sonra müştekilerle yüz yüze toplantılar yapıp zararlarını karşılayacak” dedi.

3 DAVADAN DA TUTUKLANDI

Aynı suçlamalar kapsamında 2 duruşmaya daha çıkan Fatih Aydın, savunmalarını tekrar etti. Alınan savunmaların ardından mahkeme Fatih Aydın’ın 3 ayrı davadan da tutuklanmasına karar verdi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.