Et ve Yumurtada Yeni Dönem Başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği standartlarını yükseltmek amacıyla et ve yumurtada köklü değişiklikler yapıyor. Bu düzenlemeler, halk sağlığını koruma ve israfı önleme amacı taşıyor.
Yumurta için Yeni Standartlar
Yumurtada, Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlanması hedefleniyor. A sınıfı yumurtalar, yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün içinde tüketiciye ulaşacak. 10 gün içinde sınıflandırılmayan A sınıfı yumurtalar, B sınıfı olarak değerlendirilecek. Ayrıca, "Son Tüketim Tarihi" ibaresi, "Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi" olarak değiştirilecek.
Et Ürünlerinde Yağ Oranı Düşüyor
Et ürünlerine yönelik düzenlemelerde, "burger" ve "kanatlı burger" gibi yeni tanımlar geliyor. Kanatlı eti döneri ve karışımlarının yağ oranı %20’den %15’e indirilecek. Ayrıca, kanatlı sucuk için kalsiyum limitleri yeniden belirlenecek. Kesimhanelerde ise kamera zorunluluğu getirilecek.
Su Ürünleri Avcılığına Sıkı Denetim
Bakanlık, su ürünleri avcılığına da yeni kurallar getiriyor. Hamsi için toplam avlanabilir miktar 400 bin ton olarak belirlenirken, leopar sazanı ve Batman bantlı çöpçü balığı gibi endemik türlerin avcılığı tamamen yasaklandı. Yeni kurallar Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.
Kaynak:Ensonhaber