Futbolcu olma hayaliyle Güney Kore’den geldiler! Dolandırıldılar

Futbolcu olma hayaliyle Güney Kore’den geldiler! Dolandırıldılar

ABONE OL
Kasım 19, 2021 02:24
Futbolcu olma hayaliyle Güney Kore’den geldiler! Dolandırıldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Damla Güler / milliyet.com.tr Güney Koreli iki arkadaş 25 yaşındaki Oh Mıntaek ile 28 yaşındaki Kım Donghuı futbolcu olma hayali ile Türkiye’ye gelmek istedi. İki arkadaşla internet üzerinden iletişime geçen Nijaryalı Samuel Nna, Türkiye’de menajer olduğunu söyledi.

Oh Mıntaek ve Kım Donghuı’u Boluspor’da oynayacakları konusunda ikna eden Samuel Nna, ikiliden toplamda 16 bin 980 euro aldı. Parayı gönderen arkadaşlar kısa süre içinde de Türkiye’ye geldi.

TÜRKİYE’YE GELİNCE GERÇEĞİ ÖĞRENDİLER

Ancak Türkiye’ye geldikten sonra para gönderdikleri menajerlerine bir daha ulaşamadılar. Bunun üzerine Boluspor yönetimiyle görüşen Mıntaek ve Donghuı, ellerinde olan belgelerin sahte olduğunu ve kendileriyle kimsenin görüşme yapmadığını öğrendi.

Dolandırıldıklarını anlayan iki arkadaş soluğu savcılıkta aldı. Yapılan şikayet sonrası Nijaryalı Samuel Nna hakkında, “dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“YANLIŞLIKLA HESABIMA YATMIŞ OLABİLİR”

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada savunma yapan sanık Nna, kendisini futbolcu menajeri olarak tanıtmadığını paranın yanlışlıkla hesabına yatmış olabileceğini düşündüğünü söyledi. Parayı çektiğini söyleyen ve harcadığını söyleyen Nna, dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi.

Yapılan yargılama sonrasında kararını açıklayan mahkeme, sanığın her ne kadar suçlamaları kabul etmese de söz konusu dolandırıcılık eyleminin içinde olduğunu belirtti.

“BİLİNÇLİ OLARAK KATILDI”

Kararda yatırılan paranın fark edilemeyecek ölçüde az olmadığı belirtilerek, “Bu nedenle sanığın müştekilere karşı kendisini futbol danışmanı olarak gösterip ve ikna ederek para gönderilmesi olayına bilinçli olarak katıldığı ve dolandırıcılık suçunu işlediği sabit görülmüştür” denildi. Mahkeme sanığı “dolandırıcılık” suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve 60 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanığın cezası ertelendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.