Kılıçdaroğlu, Atatürk Konferansı’nda konuştu: Güzel Cumhuriyetimizi gerçek demokrasiyle taçlandıracağız
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • Kılıçdaroğlu, Atatürk Konferansı’nda konuştu: Güzel Cumhuriyetimizi gerçek demokrasiyle taçlandıracağız

Kılıçdaroğlu, Atatürk Konferansı’nda konuştu: Güzel Cumhuriyetimizi gerçek demokrasiyle taçlandıracağız

ABONE OL
Kasım 18, 2021 02:48
Kılıçdaroğlu, Atatürk Konferansı’nda konuştu: Güzel Cumhuriyetimizi gerçek demokrasiyle taçlandıracağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kılıçdaroğlu, CHP Balkan Masası tarafından Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak Konferansı”na katıldı. Konferansta Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Atatürk bir askerdir, Selanikli’dir. Selanik basit bir vilayet değildir, kocaman bir ülkedir. Bugün orada üç tane ülke kuruldu. Türkiye, Balkanlardan demektir, hepimiz bir ölçekte Balkanlıyız, nerede doğarsak doğalım. Çünkü burası Osmanlı İmparatorluğu’nun ileriye açılan kapısıydı, Anadolu insanının dünyayı tanıdığı kapıdır. Balkanlar’da Atatürk bir efsanedir çünkü o memleketin bir adamıdır” dedi. Ortaylı’nın ardından konuşan Kılıçdaroğlu, kendisini büyük bir dikkatle dinlediklerini belirterek, “83 yıl önce sadece bizim değil, önemli bir dünya liderini sonsuzluğa uğurladık. Ama bize miras bıraktığı çok değerli önemli değerler var” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin en temel sorunlarından birinin eğitim olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, kadın cinayetlerinin ve doktorlara yönelik saldırıların da “kültürel yozlaşmaya yol açan gerçekler” olduğunu söyledi. CHP lideri katılımcılara, “Şundan emin olmanızı isterim, Mustafa Kemal’in kurduğu bu partinin kadroları, yoldaşları biz hep birlikte sizlerin bir anlamda öncülüğünde, sizlerin bir anlamda çizdiğiniz gelecek çerçevesinde biz güzel cumhuriyetimizi cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçek anlamda bir demokrasiyle taçlandıracağız” diye seslendi.

Konferansın ardından, Samsun’daki Atatürk Müzesi, Selanik’teki Atatürk Evi, Kuzey  Makedonya’daki Manastır Askeri İdadisi ve Kocacık’taki Atatürk’ün babaevine canlı bağlantılar yapıldı. Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Ortaylı’ya plaket verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.