Meclis’te Lütfü Türkkan kavgası! ‘Bu ahlaksızlığı savunmak yakışmaz’
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • Meclis’te Lütfü Türkkan kavgası! ‘Bu ahlaksızlığı savunmak yakışmaz’

Meclis’te Lütfü Türkkan kavgası! ‘Bu ahlaksızlığı savunmak yakışmaz’

ABONE OL
Kasım 19, 2021 04:24
Meclis’te Lütfü Türkkan kavgası! ‘Bu ahlaksızlığı savunmak yakışmaz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfrüyle başlayan tartışmalar Meclis Genel Kurulu’na da taşındı. AK Parti ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleri karşı karşıya geldi. Tansiyonun yükseldiği Meclis’teki tartışmaya CHP de dahil oldu. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu konuyla ilgili, “Türk milletinden özür diliyoruz. Bunun için daha ne yapalım. Adamın alnında şehit yakını diye yazmıyor Sayın Akbaşoğlu.” dedi.

“BU AHLAKSIZLIĞI SAVUNMAK YAKIŞMAZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da yanıt olarak, “Benim kimse gelip kulağıma senin bacını şöyle şöyle yaparım demedi, diyemez. Onun ağzını karışlarım. Kendi tabanlarınız zaten gereken cevapları verecek. Geliyor gelmekte olan. Haziran 2023’te cevabınızı milletimizden alacaksınız. Bu ahlaksızlığı savunmak yakışmaz. Dün sayın Genel Başkan sahip çıkmadı mı? Sayın Lütfü Türkkan’ın o hakaretlerine olgunluk olarak sahip çıkmadı mı?” dedi.

Dervişoğlu ise, “Ne yapalım? Asalım mı yani. Grup başkanvekilliğinden istifa etti” açıklamasını yaptı.

Tartışmaya CHP de dahil oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yol kazası olarak nitelendirdi. Altay, Bir mevkidaşınızın başına yol kazası gelmiş, adam özür dilemiş. Siz bir mevkidaşınızın yaşadığı bir yol kazasını taşıyarak küçülüyorsunuz kusura bakmayın.” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ELÇİLERE MEKTUBU

Genel Kurul’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükelçilere gönderdiği mektupta gündemdeydi. Altay konuyla ilgili, “O Kılıçdaroğlu’nun alnından öpüyorum ki; “büyükelçilerin üzerinden yabancı firmalara müteahhitlere size İstanbul’u talan ettirmem” dediği için. Bu Türkiye’yi şikayet filan değil. Bizi konuşturmayın.” dedi.

Akbaşoğlu ise, “Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatlarıyla manda ve himayeyi kabul etmediğimizi onların başlarına çuval geçirdiğimizi bütün dünya görüyor da bir tek CHP görmüyor.” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.