Milliyet gündeme getirdi! Vejetaryen yemek üniversiteye girdi

Milliyet gündeme getirdi! Vejetaryen yemek üniversiteye girdi

ABONE OL
Kasım 18, 2021 17:00
Milliyet gündeme getirdi! Vejetaryen yemek üniversiteye girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mine Özdemir Güneli – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencilerin sesine kulak verdi. Üniversite yemekhanesinde vejetaryen yemek verilmemesini, kahve fiyatının 6 liraya çıkarılmasını ve Bomonti Yerleşkesi’nde arka bahçenin kullanıma açılmamasını protesto eden üniversiteliler amacına ulaştı.

Milliyet, öğrencilerin taleplerini 4 Kasım’da yayımlanan “Öğrencilerden vegan menü talebi” başlıklı haberde dile getirmişti. Bu haberin ardından üniversite yönetimi tarafından kahveye yapılan zam geri çekildi, yemekhanede de vejetaryen yemek verilmeye başlandı.

Öğrencilerin talepleri 4 Kasım tarihli Milliyet Gazetesi’nde yayımlanmıştı.

Öğrenciler, geçtiğimiz haftadan bu yana sosyal medya hesaplarından, MSGSÜ’de kâr etmediği gerekçesiyle 3 haftadır yemekhanede vejetaryen yemek çıkmadığını ve çıkması için imza topladıklarını dile getirdiler. Daha önce de öğrenciler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi’ye Twitter hesabından vejetaryen ve vegan menünün ne zaman çıkarılacağını sormuşlardı. Elçi de öğrencilere 1.5 yıl vejetaryen yaşadığını ancak sürdüremediğini vurgulayarak, bu durumun zorluklarının farkında olduğunu ve konuyla ilgileneceğini belirtmişti. Öğrencilerden gelen şikâyetler üzerine vejetaryen menü verilmeye başlandı. 

Milliyet’e teşekkür

Taleplerinden ikisinin gerçekleştiği için memnun olduklarını dile getiren öğrenciler, seslerini duyurduğu ve isteklerinin gerçekleşmesine katkı sağladığı için Milliyet’e de teşekkür ettiler. MSGSÜ öğrencileri son yaptıkları açıklamada, yerleşkelerindeki arka bahçenin tekrar açılması talebini yineleyerek, dayanışmaya devam edeceklerinin altını çizdiler.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.