NİHAT DOĞAN “ AHMET KAYA’NIN SUÇU GÜNAHI NEYDİ ? ”

ABONE OL
Kasım 23, 2021 10:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

TÜRKİYE’Lİ OLMAK ÖNEMLİ DEĞİL ETNİK KİMLİKLER ÖNEMLİ

Seyhan Soylu’nun moderatörlüğündeki Flash Tv’de yayınlanan program bugün de Ahmet Kaya dosyası ile gündeme oturdu.

Programda Ebru Polat, Nihat Doğan ve Bahar Candan’ın yorumculuk yaptığı ‘’ Al Sana Haber’de ‘’  22 yıl önce kaybettiğimiz özgün müziğinin güçlü sesi Ahmet Kaya’yı ölüm yıl dönümünde canlı yayında andılar.

Flash Tv’de yayınlanan ‘’ Al Sana Haber ‘’ programında 22 yıl önce kaybettiğimiz özgün müziğinin güçlü sesi Ahmet Kaya’yı programın moderatörü Seyhan Soylu ve yorumcular Nihat Doğan, Ebru Polat ve Bahar Candan canlı yayında andılar.

 

 

AHMET KAYA’NIN SUÇU GÜNAHI NEYDİ?

Seyhancığım Türkiyeli olmak önemli, etnik kimlikler önemli değil, demişti.”ve bugün geldiğimiz noktada rahmetli arkadaşım haklı çıktı.

 

 

KÜRTÇE ŞARKI OKUYACAĞIM DEDİ HAKARETLERE MARUZ KALDI

Nihat Doğan ise “ Ahmet Kaya tam bir Türkiye sevdalısıydı mezarı bugün Fransa’da. Bu ülkede Ahmet Kaya’nın suçu günahı neydi? Kıymetli müdürümüz Savaş Kalafat’ında çok değerli bir dosttur ki bu önemli günde duyarsız kalmadı. Kendisi Ahmet Kaya’nın yasaklı döneminde röportaj yapabilmiş kıymetli bir gazetecidir. Sadece Kürtçe okuyacağım Kürtçe klip çekeceğim  ve Kürtçe klibi yayınlayacak yürekli medya patronları olduğunu biliyorum eğer yayınlamazsanız. Tarih sizi yargılayacak. ‘’  dedi. Ve o sözü üzerine kendisine çatal atıldı. Ben diyorum ya Ahmet Kaya’ya çatal atanlar bugün bayrağı ağzımıza sokmaya çalışanlardır zihniyet aynı” dedi.

 

 

MGD’nin kurucu başkanı O tarihteki MGD Ödül gecesinde neler olduğunu birinci ağızdan Gazeteci Nurettin Soydan canlı yayına bağlanarak o gece olan olayları anlattı.

 

AHMET KAYA’NIN ARKASINDA DURAN MEHMET ASLANTUĞ’DUR

 

https://youtu.be/wNzHKPMmJ64

Nurettin Soydan canlı yayına telefonla  katılarak “ Böyle bir gecede Ahmet Kaya sadece bir kaset yapacağını ve Kürtçe’de bir şarkı okuyacağını söyledi bunuda yayınlacak yürekli insanlar vardır dediğiniAhmet Kaya şarkısını söylerken ön masalardan hakaretlere küfürlere uğradı, defol git dendi beğenmiyor git dendi çatal fırlatıldı.  Ahmet muhtemelen şunu gözünde canlandı ben ne dedim de bu kadar eleştiriye maruz kaldım.” dedi.

Nurettin Soydan sözlerlerine “ Asıl tepki çeken sözleri yaşanan bu olaydan sonra oldu Kürtçe artık vardır, isteseniz de istemeseniz de kafanıza vura vura kabul ettireceğiz dedi. İşte bu konuşmadan sonra Serdar Ortaç birden sahneye atladı sanatçıların çoğu yuhaladı. “dedi.

Seyhan Soylu:  “Kimler bu linç girişiminde vardı? Nurettin Soydan” sorusuna.

Nurettin Soydan “Şimdi isim isim verirsem kıyamet kopar. 20 yıl sonra bu gecenin tetikleyici kişilerini söylemek birilerini topun ağzına koymak, hedef göstermek doğru değil” diyerek cevapladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.