Osman Aşkın Bak Paris 2024 Olimpiyat Sonuçlarını Değerlendirdi: “İmkanları Doğru Kullanmayan Federasyonlar Hesap Verecek”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ardından yapılan değerlendirmelerde, alınan sonuçların önemli mesajlar içerdiğini belirtti. Bakan Bak, devletin sporculara ve federasyonlara sağladığı imkanların doğru ve verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda yetersiz kalan federasyonlardan hesap sorulacağını söyledi. Fransa'da gerçekleşen olimpiyat oyunlarını takip eden basın mensuplarıyla Paris'te bir araya gelen Bakan Bak, olimpiyat sürecinde milli sporcuların yanında olduğunu ve tüm sporculara katkıları için teşekkür ettiğini dile getirdi.

"İmkanları Doğru Kullanmayan Federasyonlar Hesap Verecek"

Bakan Osman Aşkın Bak, olimpiyatlara katılan tüm sporcuların büyük bir emek sarf ettiğini vurgulayarak, devletin sunduğu imkanların dünyanın pek çok ülkesinde bulunmadığını belirtti. "Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil, uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir." ifadeleriyle, federasyonların hesap verebilirliğinin altını çizdi.

"Ben Duruma Madalya Üzerinden Bakmıyorum"

Oyunlar öncesinde bekledikleri performansın daha yüksek olmasını umduklarını dile getiren Bak, değerlendirmelerinde madalya sayısının tek kriter olmadığını belirtti. "Bu duruma madalya üzerinden bakmıyorum. Buraya katılan bütün sporculara, teknik heyetlere, ülkemizi temsil ettikleri için teşekkür ediyorum. Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ASKİ ve ENKA gibi bütün kulüplerimize de teşekkür ediyorum. Olimpiyatlar sporun zirvesi. Rakibiniz de en az sizin kadar motive şekilde hazırlanıyor." dedi. Bakan Bak, özellikle daha önce madalya alınmamış branşlarda elde edilen başarıların umut verici olduğunu söyledi. Atıcılıkta ilk kez madalya kazanılması, okçulukta takım olarak alınan madalya ve genç yüzücü Kuzey Tunçelli'nin final yüzmesi gibi başarıların gelecek için umut verdiğini ifade etti. "Sporcularımızın, hele hele madalya alan sporcuların arasında gençlerin olması bizi biraz daha umutlandırıyor. Milletimizi daha mutlu ve gururlu yapmak isterdik. Sporcularımız da aynı düşüncede olabilir. 3 gümüş, 5 bronz madalyamız var. Filenin sultanları olimpiyat 4.'sü oldu. Önemli rakiplerini geride bıraktı ama final aşamasında istedikleri sonucu alamadılar." sözleriyle, elde edilen başarıların altını çizdi.

"Devlet Olarak, Bakanlık Olarak Her Türlü Desteğimizi Sürdüreceğiz"

Olimpiyat oyunlarının ardından Los Angeles 2028 için hazırlıkların hemen başlayacağını belirten Bakan Bak, federasyon seçimlerinin yasal olarak üç ay içinde yapılacağını ve kulüplerin bu süreçte federasyonların karnelerini değerlendireceğini ifade etti. "Paris 2024'ün ardından hemen Los Angeles 2028 için hazırlıklara başlayacağız. Bu süreci en iyi şekilde yürüteceğiz. Yasa gereği 3 ay içinde federasyon seçimleri olacak. Biz de kulüpler de onların karnelerini değerlendirecek. Ben olumlu adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum. Sporcularımızın daha profesyonel bir sürece de ihtiyacı var." dedi. Bakan Bak, her şeyin madalya üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini vurgularken, sporculara sağlanan desteğin sürdürüleceğini belirtti. "Biz devlet olarak, bakanlık olarak her türlü desteğimizi sürdüreceğiz. Dünyada sporculara ödül veren çok ülke yok. Hepsi madalya almak ister, başarılı olmak ister. Ama bazen gününüzde olmayabilirsiniz. Belki sorunlarla karşılaşıp aşamadınız. Buraya dünyanın en iyileri geliyor." şeklinde konuştu. Bakan Bak, basının, sporcuların ve bakanlığın bu süreçten ders çıkarması gerektiğini belirterek, sporcuların daha profesyonel ve sistematik bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Los Angeles 2028'e yönelik hazırlıkların hemen başlaması gerektiğini vurgulayan Bakan Bak, devletin sporculara ve federasyonlara sağladığı desteğin artarak devam edeceğini belirtti. Kaynak:ensonhaber