Son dakika haberi: UEFA, Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı için kararını verdi
  • ALSANA HABER
  • Spor
  • Son dakika haberi: UEFA, Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı için kararını verdi

Son dakika haberi: UEFA, Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı için kararını verdi

ABONE OL
Kasım 16, 2021 16:00
Son dakika haberi: UEFA, Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı için kararını verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UEFA’DAN GALATASARAY-LOKOMOTIV MOSKOVA KARARI! MAÇ TEKRARI…

UEFA’dan son dakika kararı! Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçında İsviçreli hakem Sandro Scharer, Lokomotiv Moskova’dan Dmitry Zhivoglyadov’a çift sarı kart vermiş fakat oyundan ihraç etmemişti. Galatasaray Kulübü, yaşanan bu olayın ardından UEFA’ya hükmen galibiyet veya maç tekrarı için başvuruda bulunmuştu. UEFA, Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı için son kararını verdi. İşte detaylar…

GALATASARAY SAHASINDA AVANTAJI YİTİRDİ

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 4. maçında temsilcimiz Galatasaray sahasında Lokomotiv Moskova’yı konuk etmiş ve karşılaşma 1-1 sona ermişti. Bu maçın ardından Galatasaray grupta 8 puanla liderliğini sürdürürken Lokomotiv Moskova ise 2 puanla son sırada kaldı.

MAÇIN ÖNÜNE GEÇEN OLAY

Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçına İsviçreli hakem Sandro Scharer’nin kararları dama vurmuştu. Sandro Scharer, 90+1. dakikada Kerem Aktürkoğlu’na faul yaptığı gerkeçesiyle Lokomotiv Moskova’dan Dmitry Zhivoglyadov’a sarı kart gösterdi. Ardından saha içi karıştı ve hakem Scharer bu kez Galatasaray’dan Diagne, Lokomotiv Moskova’dan ise Barinov ile yeniden Dmitry Zhivoglyadov’a sarı kart gösterdi.

GALATASARAY’DAN UEFA’YA BAŞVURU

Scharer’in Dmitry Zhivoglyadov’u çift sarı karttan ihraç etmemesi büyük yankı uyandırdı ve Galatasaray Kulübü, UEFA’ya maçın hükmen galibiyetle sonuçlanması veya maçın yeniden oynanması şeklinde başvuruda bulundu.

UEFA’DAN SON DAKİKA KARARI

Galatasaray’ın, Avrupa Ligi’ndeki Lokomotiv Moskova maçındaki kural hatası nedeniyle UEFA’ya yaptığı başvurunun sonucu belli oldu. Sarı kırmızılılar itirazını geçerli sürede yapmadığı için değerlendirmeye alınmadı.

UEFA: İTİRAZ ZAMANI GEÇTİ

Ajansspor’un haberine göre Galatasaray’ın başvurusu UEFA’da görüşülmedi. UEFA, kural hatası başvurusunun 24 saat içinde yapılmadığı için değerlendirmeye almadı.

KURAL NE DİYOR?

Konuyla ilgili kural UEFA’nın yayınladığı Avrupa Ligi Yönetmeliği’nin 53. maddesinde yer alıyor. Söz konusu madde şöyle: “Katılımcı kulüpler, UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri uyarınca, söz konusu maçın bitiminden itibaren 24 saat içinde bir maç sonucunun geçerliliğine itiraz etme hakkına sahiptir.”

FATİH TERİM NE DEMİŞTİ?

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Lokomotiv Moskova maçında kural hatası yaşandığı gerekçesiyle, mücadelenin tekrarlanmasını istemişti. Terim, konuyla ilgili olarak “Lokomotiv Moskova’nın ne kabahati var? Galatasaray hükmen galibiyet ister mi? Ben istemem, oyuncularım da istemez. Kural tekrar diyorsa, tekrar oynarım, mağlup da olabilirim. Lokomotiv ne yapsın? Sen, beni attın da ben ‘Hayır’ mı dedim? Kimin hatası?” ifadelerini kullanmıştı.

KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU’NDAN SKORER’E ÖZEL AÇIKLAMALAR

2015 yılında Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı yapan Kuddusi Müftüoğlu konuyla ilgili Skorer’e özel açıklamalarda bulunmuştu. Müftüoğlu, UEFA ve FIFA’nın maç tekrarına genelde karşı olduğunu ifade etmişti.

‘KURAL HATASINA GİRER ANCAK…’

Hakem raporunun çok önemli olduğunun altını çizen Müftüoğlu, “Hakemin aynı oyuncuya çift sarı kart gösterip oyundan atmadığını raporunda yazması gerekiyor. Bu durum kural hatasına girer. Ancak raporunda bunu belirtmemişse maç tekrar edilmez. Ali Aydın’ın ve benim geçmişte yönettiğimiz maçlar tekrar edilmişti. Ancak biz bunları raporumuzda yazmıştık. Bundan dolayı kural hatasından bu karşılaşmalar tekrarlandı” şeklinde konuşmuştu.

ESKİ RUS HAKEMDEN İDDİA

Rus eski hakem Igor Fedotov konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve Galatasaray’ın UEFA’ya yaptığı başvuruyu değerlendirmişti. Sarı-kırmızılıların itirazından bir şey çıkmayacağını savunarak şu gerekçeyi öne sürmüştü: “Maç tekrarlanmayacak. Lokomotiv hükmen mağlup sayılmayacak. Çünkü hakemin hatası skoru etkilemedi. Lokomotiv golünü Zhivoglyadov kart görmeden önce attı. Eğer hakem bu hatayı gol atılmadan önce yapsaydı, o zaman maçın tekrarı için bir gerekçe olabilirdi”.

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.