Son dakika haberleri: Barcelona’da Xavi biletini kesti! Süper Lig devi transfer için devre arasını bekliyor
  • ALSANA HABER
  • Spor
  • Son dakika haberleri: Barcelona’da Xavi biletini kesti! Süper Lig devi transfer için devre arasını bekliyor

Son dakika haberleri: Barcelona’da Xavi biletini kesti! Süper Lig devi transfer için devre arasını bekliyor

ABONE OL
Kasım 16, 2021 07:12
Son dakika haberleri: Barcelona’da Xavi biletini kesti! Süper Lig devi transfer için devre arasını bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

XAVI BİLETİNİ KESTİ! SÜPER LİG’E…

Katar ekiplerinden Al Sadd’a serbest kalma bedeli ödenerek, Barcelona’nın başına geçen Xavi Hernandez takım içerisinde radikal kararlar almaya başladı. Oyuncularına yasaklar getireceği iddia edilen İspanyol çalıştırıcının bir yandan da devre arası için iç transfer hamlelerine başlayacağı öğrenildi. Xavi’nin takımda düşünmediği yıldız ismin devre arasında Süper Lig devinini yolunu tutabileceği vurgulandı.

XAVİ KANUNLARI

Ronald Koeman ile yollarını ayıran Barcelona, eski efsane futbolcusu Xavi Hernandez’i takımın başına getirdi. Büyük bir heyecanla karşılanan Xavi dümene geçer geçmez, takımı yeniden ayağa kaldırabilmek için 10 maddelik kural listesi oluşturdu. Bu maddelerinin hepsinin pazarlığa kapalı olduğunu belirten yeni hoca, kurallara uyulmaması halinde ceza verecek.

TESİSLERE 1,5 SAAT ÖNCE GELİNECEK

Oyuncular; kahvaltı, antrenman hazırlığı ve bireysel çalışmalar için belirlenen vakitten bir buçuk saat önce tesislere gelecek. Antrenör ekibi ise 2 saat önce tesislerde bulunacak. Oyuncular, yemeklerini bir beslenme uzmanının gözetiminde tesislerde yiyecek. Uygun bir diyet programı uygulanacak ve sakatlıklardan kaçınılacak.

KURAL İHLALİNE AĞIR CEZALAR

Xavi, Luis Enrique’nin kulüpten ayrılığı sonrasında kaldırılan ceza sistemini de geri getirdi. Kural ihlali yapan oyuncular, ağır cezalara maruz kalacak. Oyuncular, maçtan 48 saat önce evlerinde bulunacak. Bu kural, oyuncuların fiziksel olarak en üst seviyede kalması için konuldu. Oyuncuların futbol dışı faaliyetleri de kontrol altına alındı. Boş zamanlarında şehir dışına çıkmak isteyen isimler, teknik heyetten izin almak zorunda olacak. İçerisinde risk barındıran eğlenceler yasaklandı. Oyunculara özellikle sörf yapma ve elektronik scooter kullanma yasağı getirildi.

İSPANYOL BASINI DUYURDU, BARÇA’DA MUTSUZ

Luuk de Jong’un Barcelona’dan ayrılma isteğini İspanyol basını duyurdu. Vatandaşı Ronald Koeman’ın görevden alınmasının ardından tecrübeli golcünün bu karara vardığı belirtildi. Katalan devinde bu sezon 9 maçta süre alabilen Hollandalı golcü rakip fileleri sadece 1 kez havalandırabildi. Jong için devreye giren kulüp Beşiktaş oldu.

BEŞİKTAŞ’TAN DEVRE ARASINDA HAMLE

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunda 4 maç sonunda 0 çeken, Süper Lig’de ise lider Trabzonspor’un 10 puan gerisine düşen Beşiktaş’ta son haftalarda gol yollarındaki etkisizlik de dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı idarecilerin devre arasında Luuk de Jong için hamle yapabileceği öğrenildi.

TRANSFERDE RAKİP PSV

İspanyol basınında yer alan haberde aynı zamanda Luuk de Jong için bir transfer iddiasında daha bulundu. Hollandalı yıldızın transferi için Beşiktaş’ın yanı sıra PSV Eindhoven’ın da devrede olduğu vurgulandı

BEŞİKTAŞ’TA ROTASYONA DAHİL EDİLECEK

Öte yandan Beşiktaş’ın bu transferi yapma isteğinin nedeninin takım içerisindeki forma rekabetini artırmak olduğu öğrenildi. 31 yaşındaki santraforun, Chelsea’den kiralanan Michy Batshuayi ve Güven Yalçın’la birlikte ikinci devreyle birlikte rekabeti artırabileceği belirtildi

SEZON BAŞINDA DA İSTENMİŞTİ

Sevilla’nın sözleşmesindeki uzatma opsiyonunu kullanarak Barcelona’ya kiraladığı Luuk de Jong sezon başında da siyah-beyazlıların transfer gündemine gelmişti. Beşiktaş’ın kadrosuna katmak istediği yıldız golcü bu transfer için olumlu dönüş yapmamış ve Katalan devine imza atmıştı.

202 GOL, 104 ASİST

31 yaşındaki santrafor kariyerinde şu ana kadar 503 resmi karşılaşmada şans buldu. Tecrübeli golcü bu süreçte rakip fileleri 202 kez havalandırdı. Luuk de Jong aynı zamanda takım arkadaşlarına 104 gol pası verdi

DEV KULÜPLERDE FORMA GİYDİ

Beşiktaş’ın devre arası transfer döneminde kadrosuna katmak istediği 31 yaşındaki Hollandalı büyük kulüplerde oynama fırsatı yakaladı. Graafschap altyapısında futbola başlayan santrfor daha sonra sırasıyla; Twente, Borussia Mönchengladbach, Newcastle United, PSV Eindhoven, Sevilla ve Barcelona formaları giydi.

HOLLANDA MİLLİ TAKIMI’NIN BANKOSU

Bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Robin van Persie’nin Hollanda Milli Takımı’nı bırakmasının ardından Portakallar’ın bir numaralı golcüsü Luuk de Jong oldu. Tecrübeli futbolcu Hollanda Milli Takımı’nda 38 maçta şans buldu. 31 yaşındaki hücumcu rakip fileleri 8 kez havalandırdı.

GOL KRALLIĞI YAŞADI

Tecrübeli futbolcu kariyerinde daha önce gol krallığı da yaşadı. Luuk de Jong, 2018-2019 sezonunda Eredivisie’da 28 gol atma başarısı göstererek ödülün sahibi oldu. Öte yandan Sevilla ile 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde zafere ulaştı.

EN YÜKSEK ORANLARIN ADRESİ MİSLİ.COM

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.