Son dakika… Kar yağışı etkili oldu! Birçok kent beyaza büründü
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • Son dakika… Kar yağışı etkili oldu! Birçok kent beyaza büründü

Son dakika… Kar yağışı etkili oldu! Birçok kent beyaza büründü

ABONE OL
Kasım 19, 2021 18:24
Son dakika… Kar yağışı etkili oldu! Birçok kent beyaza büründü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hava sıcaklığının hissedilebilir derecede düşmesiyle birlikte kentin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.

Kar yağışı özellikle İskilip ilçesine bağlı Kengel, Dereseki ve Sorgun köyü ile Asarkayası mevkisinde etkili oldu. Kar yağışı sonrası birçok nokta beyaza büründü. Sürücüler ise yağan karı görünce araçlarını durdurup fotoğraf çekti.

ORDU’DA YAYLALAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ordu’da soğuk hava dalgası kendisini hissettirmeye başladı. 2 gündür etkili olan sağanak ve rüzgar, yerini kar yağışına bıraktı.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla sabaha karşı süren kar yağışı ile birlikte Akkuş ve Kabadüz ilçelerindeki yaylalar ve obalar beyaza büründü, seyirlik manzaralar oluştu.

TOKAT

Kastamonu’nun Araç ilçesindeki yaylalar ile Tokat’ın yüksek kesimleri beyaza büründü. Kastamonu’da dün akşam yağmurun ardından yüksek kesimlerde aralıklarla kar etkili oldu. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışının ardından güzel görüntüler oluştu.

KASTAMONU

Soğuk havaların etkisini göstermesinin ardından Kastamonu’nun Araç ilçesinde Fındıklı, Gölcük ve Munay yaylaları beyaz örtüyle kaplandı.

Çivi kullanılmadan yapılan kütük evleri, rengarenk çiçekleri ve buz gibi suyun aktığı olukları ile yaylalar, beyaz örtüsüyle ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Bölgeyi gezen Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, AA muhabirine, Araç yaylalarının her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Bölgede etkili olan kar yağışının görsel bir şölen oluşturduğunu ifade eden Haberal, “Sık sık yaylaları ziyaret ederek, bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yapıyorum.

Sonbahardan kışa geçerken yaylaların renk değişimi gerçekten görülmeye değer. Ben de bu güzelliği fotoğraflamak istedim.” dedi.

Yaylalarda birçok turizm aktivitesinin gerçekleştirilebileceğine işaret eden Haberal, “Yaylalar gelecekte önemli cazibe merkezleri haline gelecektir.

Bizler bu yaylalara şehir dışından misafirleri getiriyoruz, geziler yapıyoruz. Diğer yandan ise üniversite öğrencilerimize sahada uygulamalı olarak derslerimizi anlatıp öğrencilerimize o havayı, bu tabiat güzelliklerini göstermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.