SON DAKİKA: Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Milli Görüş Hareketi’nin önde gelen isimlerinden Recai Kutan, 94 yaşında Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kutan’ın vefatı, Milli Görüş camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı. Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşı ve Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı olan Recai Kutan, uzun yıllar siyasi hayatta önemli görevlerde bulundu. Saadet Partisi’nden yapılan resmi açıklamada, “Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun,” ifadeleri yer aldı.

Siyasi Kariyeri ve Katkıları

Recai Kutan, siyasi yaşamına Milli Selamet Partisi’nde (MSP) Genel Başkan Yardımcısı olarak başlamış, ardından çeşitli dönemlerde bakanlık görevlerinde bulunmuştur. 1996-1997 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmış olan Kutan, 1977-1978 yıllarında İmar ve İskân Bakanlığı görevini üstlenmiştir. 12 Eylül Darbesi sonrası, diğer MSP yöneticileriyle birlikte 9,5 ay hapis yatmıştır. Kutan, 1974-1980 yılları arasında MSP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, 1977 seçimlerinde Millî Selamet Partisi’nden Malatya milletvekili olarak Meclis’e girmiştir. 1999 yılında Fazilet Partisi’nin genel başkanı olmuş ve 2001 yılında Saadet Partisi’nin kurucu üyeleri arasında yer almıştır.

Taziye Mesajları

Recai Kutan’ın vefatına ilişkin taziye mesajları da peş peşe geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu üyemiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, değerli büyüğümüz M. Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mekanı cennet, makamı ali olsun," ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise, “Milli görüş hareketinin duayenlerinden olan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim onu rahmetiyle kuşatsın, mekanı cennet olsun,” diyerek Kutan’ın anısını yaşattı. Recai Kutan, Türk siyasetinde önemli bir figür olarak hatırlanacak ve yaptığı katkılarla anılacaktır. KAYNAK: En Son Haber (ESH)