‘Uçakları traktörler çekiyor’

‘Uçakları traktörler çekiyor’

ABONE OL
Kasım 18, 2021 03:36
‘Uçakları traktörler çekiyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

MİTHAT YURDAKUL Ankara – Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, Pakdemirli ile muhalefet milletvekilleri arasında, orman yangınlarının yaşandığı dönemde kullanılmayan THK uçaklarıyla ilgili tartışma yaşandı. Muhalefetin eleştirileri üzerine Pakdemirli, “Uçak söndürmez bunları, teçhizat söndürmüyor, bunu söndüren insandır. Sanki orman teşkilatımızın bir şeyleri eksikmiş gibi bir muamele oldu. Belki bizim de iletişim hatalarımız olmuş olabilir o dönemde” diye konuştu.

‘Domuz ithali yok’

Pakdemirli, THK’nin faal olmayan uçaklarının kiralanmasının mümkün olmadığını belirterek, “Biz THK’ye düşman bir kurum değiliz. THK’yi batırmaya falan da gelmedik. THK’ye yardım ediyoruz arkadaşlar şu anda. 130 milyon euro bugüne kadar THK’ye para ödemişim. Uçak alım projesine başladık ve 2022 bütçemizden 2.4 milyar lira bu işe para ayıracağız. Ek bütçe de var” bilgisini verdi.

Fındık konusunda Karadeniz’de memnuniyetsiz vatandaş olmadığını söyleyen Pakdemirli, Türkiye’ye domuz ithal edilmediğini, Çin’den sakatat alımı yapılmadığını kaydetti.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.