“Yenidoğan Çetesi Hakkında Korkunç İddialar: 1400 Sayfalık İddianame ve Tehditler”

Yenidoğan Çetesi Hakkında Korkunç İddialar: 1400 Sayfalık İddianame Hazırlandı Son dakika gelişmelerine göre, bebekleri ölüme terk eden ve hastalar üzerinde ihmalkar davranarak ölümlerine neden olan bir yenidoğan çetesiyle ilgili önemli adımlar atıldı. Çetenin, sağlık görevlileri de dahil olmak üzere birçok kişi tarafından oluşturulduğu belirtiliyor. Hazırlanan iddianame, olayın ciddiyetini ortaya koyuyor.

İddianamenin Detayları

İddianame, toplamda 1400 sayfa uzunluğunda olup, 10 bebeği "maktul" olarak tanımlıyor. Beş kişi "müşteki", SGK İstanbul İl Müdürlüğü ise "suçtan zarar gören" taraf olarak yer aldı. Ayrıca, 19 hastane ve sağlık şirketinin "malen sorumlu" olduğu, 47 kişinin ise "şüpheli" olarak belirlendiği ifade ediliyor. İddianamede, şüphelilerin arasındaki telefon görüşmelerine de yer verildi. Suç örgütünün lideri olarak gösterilen doktor Fırat Sarı’nın, doktor İlker Gönen ve 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir ile birlikte bu suçu organize ettiği bildirildi. Çetenin asıl hedefinin, devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin doluluğunu artırarak SGK'dan yüksek ödemeler almak olduğu belirtiliyor.

Şüphelilere İstenen Cezalar

İddianamede, Fırat Sarı ve İlker Gönen’in “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” suçundan toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ve diğer suçlamalardan 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. Diğer şüpheliler için de benzer şekilde hapis cezaları öngörülüyor. Ayrıca, hastaneler ve sağlık şirketleri için "dolandırıcılık" nedeniyle kapatma ve mal varlıklarına el konulması talep ediliyor.

Savcıya Yönelik Tehditler

Soruşturmayı yürüten savcı, bazı şüpheliler tarafından tehdit edildi. Tehditlerin içeriğinde savcıya suikast düzenleneceği ve ailesine zarar verileceği bilgileri yer aldı. Bu tehditler sonrasında savcının güvenliği için KAYNAK:ensonhaber