İsviçre’de, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından yola çıkılarak ilan edilen 21-27 Mayıs Uluslararası Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cenevre’de etkinlik düzenlendi.
Türkiye’nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği ve Cenevre Başkonsolosluğu ortaklığıyla düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy, Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, KKTC Temsilcisi Gizem Alpman Celen, Türkiye’nin kurumları ile yabancı misyonlardan temsilciler ve diğer davetliler katıldı.
Başkonsolos Özkan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin geçen yıl başladığını hatırlatan Özkan, Türk mutfağının zenginliğine dikkati çekti. Özkan, etkinlik kapsamında Türkiye’nin tüm bölgelerinden yemeklerin tanıtıldığını da söyledi.
Konuşmanın ardından Şef Can Kayahan’ın hazırladığı Türk mutfağının farklı lezzetleri davetlilere ikram edildi.
İsviçre’de Türk Mutfağı Haftası etkinliği Bern Büyükelçiliği ve Zürih Başkonsolosluğu tarafından da gerçekleştirilmişti.
GÜNDEM
05 Aralık 2025YAŞAM
05 Aralık 2025DÜNYA
05 Aralık 2025DÜNYA
05 Aralık 2025GÜNCEL
05 Aralık 2025DÜNYA
05 Aralık 2025DÜNYA
05 Aralık 2025
1
ÜNLÜ MANKEN NURDAN KAHRAMAN’DAN BÜYÜK BAŞARI
13862 kez okundu
2
AFAD Konya’daki depremin ön değerlendirme raporunu yayımladı
13185 kez okundu
3
Şimşek Açıkladı: Sahte Belgeyle Mücadelede Yeni Dönem Başlıyor
11216 kez okundu
4
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
8285 kez okundu
5
Depremde Ölen Avukatların Kayıtları Sahte Diploma İçin Silindi
7561 kez okundu