Hac Başvuru Sistemi Tamamen Değişti: Hacı Adayları Dikkat!

Hac Başvuru Sistemi Tamamen Değişti: Hacı Adayları Dikkat!

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 10:38
Hac Başvuru Sistemi Tamamen Değişti: Hacı Adayları Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı Hac Organizasyonu için yeni başvuru sistemini duyurdu. İşte detaylar:

  • Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme: 2025 yılında hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirecekler. Ön kayıt başvuruları, 16 Eylül’e kadar anlaşmalı bankalara ücret yatırılarak tamamlanabilir.
  • İlk Kez Başvuru: İlk kez hac başvurusu yapacak kişiler, 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden kayıtlarını yapabilecekler.
  • Kayıt Yenileme: 2024 hac kurasında kesin kayıt hakkı elde edemeyenlerin kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu kişiler, hac ön kayıt ücreti ödemeden e-Devlet üzerinden kayıtlarını yenileyebilecekler.
  • Özel Durumlar: Engelli, hasta veya yaşlı olup başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyen vatandaşlar, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile başvuruda bulunabilecek. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, çocuklarının ön kayıtlarını yaparak gruplarına ekleyebilecekler.

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yalnızca e-Devlet üzerinden yapılacak. Detaylı bilgi için Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi, sosyal medya hesapları ve il-ilçe müftülükleri kullanılabilir.

 

Kaynak:Yeniçağ

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r