Açık Öğretime Geçiş Şartları Değişti

Açık Öğretime Geçiş Şartları Değişti

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 08:09
Açık Öğretime Geçiş Şartları Değişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı, örgün öğretim liselerinden açık öğretim liselerine geçişle ilgili şartlarda önemli değişiklikler yaptı. 13 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte, çeşitli durumlar nedeniyle örgün öğretime devam edemeyen öğrencilerin açık öğretime geçiş süreçleri netleştirildi.

Açık Öğretime Geçiş Şartları ve Süreçleri

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçmek isteyen öğrencilerin, belirtilen hâllerin ortaya çıkmasından itibaren en geç altı ay içinde başvurmaları gerekecek. Bu süreçte, veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine geçiş yapılabilecek.

Karara göre, anne veya babası vefat eden, koruma kararı verilen, koruyucu aile yanına yerleştirilen, evlatlık edinme öncesi geçici bakım sürecinde olan, eğitim veya bakım tedbiri kararı verilen, özel gereksinim raporu olan ve evde ya da hastanede eğitim alarak öğrenim gören öğrenciler açık öğretime geçiş yapabilecek.

Kur’an Kursları ve Hafızlık Eğitimi Alan Öğrencilere Yeni Haklar

Bakanlık, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün hafızlık modüllerine kayıtlı olanlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan, Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup tercih yapmadığı için herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmemiş olan öğrencilerin de bu haktan yararlanabileceğini belirtti.

Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r