Ağustosta Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

Ağustosta Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 10:46
Ağustosta Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bu hafta Türkiye’nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde olacak. Sıcak hava dalgasının etkisi bir süre daha sürecek.

Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, iç kesimlerde hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini belirtti. Kuzeydoğu bölgelerde Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası etkili olacak, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’da ise sıcaklıklar mevsim normallerinin altına çekilecek.

Acar, ağustos ayında genel olarak mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklendiğini ifade ederek, Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika’daki sıcak havanın ülkemize taşınacağını söyledi. Ayrıca, bu hafta yağış beklenmediğini ve kurak bir dönemin yaşanacağını belirtti.

3 Büyük İlde Beklenen Sıcaklıklar:

  • Ankara: Sıcaklıklar 35 dereceye kadar çıkacak, yağış beklenmiyor.
  • İstanbul: Kuzeydoğulu rüzgarlar etkili olacak, sıcaklıklar mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek. Nem nedeniyle hissedilen sıcaklık daha fazla olabilir.
  • İzmir: Bazı ilçelerde sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükselecek, genel olarak mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde olacak.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r