Araç Muayenesinde Yeni Dönem: Komisyon Ücreti Alınmayacak

Araç Muayenesinde Yeni Dönem: Komisyon Ücreti Alınmayacak

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 10:29
Araç Muayenesinde Yeni Dönem: Komisyon Ücreti Alınmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme yapıldığında ek komisyon maliyetinin sürücülere yansıtılmaması için çalışmalar başlattığını duyurdu. Bu gelişme, milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor.

TÜVTÜRK’ün Açıklaması

Araç muayenelerinde kredi kartı ile ödeme yapıldığında, muayene ücreti dışında ek bir ücret talep edilmediğini belirten TÜVTÜRK, hizmet sağlayıcı firma tarafından ‘hizmet bedeli’ tahsil edildiğini açıklamıştı. Ancak, bu durum TBMM gündemine taşınmış ve tartışmalar devam etmekte.

Bakanlık Açıklaması: Çalışmalar Sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin artması üzerine konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bakanlık, yeni ihale döneminde araç muayene ücretlerinin komisyon maliyeti yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesi konusunda düzenlemeler yapıldığını ifade etti.

Tüketici Hakem Heyeti’nin Kararı

Yakın zamanda Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine 1.130 lira muayene ücretine ek olarak alınan 128 lira komisyonu ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirip, ücretin iadesine karar verdi. Bu karar, benzer durumlar için emsal teşkil edebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r