Et ve Yumurtada Yeni Dönem Başlıyor

Et ve Yumurtada Yeni Dönem Başlıyor

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 09:14
Et ve Yumurtada Yeni Dönem Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği standartlarını yükseltmek amacıyla et ve yumurtada köklü değişiklikler yapıyor. Bu düzenlemeler, halk sağlığını koruma ve israfı önleme amacı taşıyor.

Yumurta için Yeni Standartlar

Yumurtada, Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlanması hedefleniyor. A sınıfı yumurtalar, yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün içinde tüketiciye ulaşacak. 10 gün içinde sınıflandırılmayan A sınıfı yumurtalar, B sınıfı olarak değerlendirilecek. Ayrıca, “Son Tüketim Tarihi” ibaresi, “Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi” olarak değiştirilecek.

Et Ürünlerinde Yağ Oranı Düşüyor

Et ürünlerine yönelik düzenlemelerde, “burger” ve “kanatlı burger” gibi yeni tanımlar geliyor. Kanatlı eti döneri ve karışımlarının yağ oranı %20’den %15’e indirilecek. Ayrıca, kanatlı sucuk için kalsiyum limitleri yeniden belirlenecek. Kesimhanelerde ise kamera zorunluluğu getirilecek.

Su Ürünleri Avcılığına Sıkı Denetim

Bakanlık, su ürünleri avcılığına da yeni kurallar getiriyor. Hamsi için toplam avlanabilir miktar 400 bin ton olarak belirlenirken, leopar sazanı ve Batman bantlı çöpçü balığı gibi endemik türlerin avcılığı tamamen yasaklandı. Yeni kurallar Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r