Irak’ta PKK ile İlişkili 3 Parti Yasaklandı

Irak’ta PKK ile İlişkili 3 Parti Yasaklandı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 09:09
Irak’ta PKK ile İlişkili 3 Parti Yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak Yüksek Yargı Konseyi, terör örgütü PKK ile bağlantılı üç sözde partinin faaliyetlerini yasaklama ve bu partilerin mallarına el koyma kararı aldı. Irak hükümeti, son dönemde PKK’ya yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı’nın talebi üzerine, Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi, Demokratik Mücadele Cephesi Partisi ve Tevgera Azadi isimli sözde partilerin PKK ile ilişkileri nedeniyle yasaklanmasına karar verildi.

Kararda, bu sözde partilerin PKK ile bağlantılarının Irak İstihbarat Servisi ve Başbakanlık Ofisi tarafından da doğrulandığı belirtildi. Ayrıca, Irak hükümetinin, resmi yazışmalarda PKK için “yasaklı örgüt” ifadesini kullanacağı bildirildi. Mart ayında PKK’yı “yasaklı örgüt” ilan eden Irak hükümeti, bu kararı bir adım daha ileri taşıyarak meclise resmi bir yazı iletmişti.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, bu adımın terörle mücadeleye önemli katkı sağlayacağını belirterek kararı olumlu karşıladı.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r