Mahmud Abbas’tan Özgür Özel’e Filistin Daveti

Mahmud Abbas’tan Özgür Özel’e Filistin Daveti

ABONE OL
Ağustos 19, 2024 08:37
Mahmud Abbas’tan Özgür Özel’e Filistin Daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonla görüştü. Abbas, Özel’i Filistin’e davet etti ve “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Bu davet açık bir davettir” dedi. Özel, Filistin halkının haklı davasına desteğini vurgulayarak, Bağımsız Filistin Devleti’nin tanınması çağrısında bulundu ve Gazze’deki olaylara dikkat çekti.

Mahmud Abbas, Özel’in CHP Genel Başkanlığı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevlerinde Filistin meselesini gündeme getirdiğini belirterek, Özel’i Filistin’e davet etti. Abbas, CHP’nin Filistin davasına verdiği desteği takdirle karşıladığını ifade etti.

Gelişmeler:

İYİ Parti Tepkisi: İYİ Partililer, Abbas’ın TBMM’deki konuşmasında Azerbaycan bayrağıyla tepki gösterdi. Bu tavır, Filistin’in Azerbaycan karşıtı tutumunu ve Uygur Türklerine yönelik sessizliğini yansıttığı düşünülüyor.

Uygur Türkleri: Abbas, Çin ziyaretinde Uygur Türkleri için “terörist” ifadesini kullanmış, bu durum tepkilere yol açmıştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, Abbas’ın bu yorumunu kınamıştı.

Kaynak:Yeniçağ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r