Okulların Açılmasına Günler Kala KYK Kayıtları Durduruldu

Okulların Açılmasına Günler Kala KYK Kayıtları Durduruldu

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 08:42
Okulların Açılmasına Günler Kala KYK Kayıtları Durduruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Isparta’nın Yalvaç, Eğirdir, Sütçüler ve Atabey ilçelerinde KYK kayıtlarını durdurdu. Bu karara gerekçe olarak, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası KYK binalarının depreme dayanıklılığının incelenmemiş olması gösterildi.

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, duruma tepki göstererek, “Riskli yapılarla ilgili adım atılmalı ve öğrencileri mağdur etmeyecek yurt inşaatları başlatılmalı” dedi. Halıcı, geçen yıl dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve yeni Bakan Murat Kurum’a KYK yurtlarının güvenliğiyle ilgili sorular sorduğunu ancak yanıt alamadığını belirtti.

Isparta’nın KYK yurtlarındaki öğrencilerin, yurtların güvenliğinin sağlanması için derhal denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Halıcı, mevcut durumun öğrencilere ek mağduriyet yaşattığını ifade etti. Deprem riski bulunan binaların güvenliğinin acilen sağlanması gerektiğini ve bu konuda adım atılmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r