Sokak Röportajları Yasaklanacak mı? Bakan Tunç Açıkladı

Sokak Röportajları Yasaklanacak mı? Bakan Tunç Açıkladı

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 15:14
Sokak Röportajları Yasaklanacak mı? Bakan Tunç Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir’de bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli ve Haniye yasağı hakkında yorum yapan Dilruba Y.’nin tutuklanmasının ardından sokak röportajlarına yasak getirilip getirilmeyeceğine dair iddialara yanıt verdi.

Tunç, AKP’nin 23. Kuruluş Yıldönümü Programı öncesinde CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada, sokak röportajlarının ve sosyal medya platformlarının düşünce özgürlüğü açısından önemli olduğunu belirtti. Ancak, bu röportajların başkalarının hak ve özgürlüklerini ihlal etmesi durumunda yasal yaptırımlarla karşılaşabileceğini ifade etti.

Tunç, Instagram’ın erişime kapatılmasının katalog suçlarla ilgili görüşmeler sonucunda çözülerek tekrar erişime açıldığını ve Roblox oyununa yönelik alınan önlemlerin çocukların güvenliğini koruma amacını taşıdığını açıkladı.

Sokak röportajlarına yasak getirilmediğini belirten Tunç, düşünce özgürlüğü kapsamında eleştirinin suç olmadığını, ancak halkı kin ve düşmanlığa sevk eden ifadelerin yargının müdahalesini gerektirdiğini söyledi. Bu tür durumlarda yargı makamlarının devreye girerek suç olup olmadığını değerlendireceğini vurguladı.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r