SON DAKİKA: Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde Yangın Çıktı
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • SON DAKİKA: Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde Yangın Çıktı

SON DAKİKA: Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde Yangın Çıktı

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 09:37
SON DAKİKA: Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde Yangın Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’nde bir yangın çıktığı bildirildi. Ancak santralin faaliyetine ilişkin herhangi bir tehlike bulunmadığı ve radyasyon seviyelerinin normal düzeyde olduğu belirtiliyor. Yangınla ilgili iki farklı açıklama yapıldı:

  • Rusya’dan Açıklama: Rusya’nın ilhak ettiği Zaporijya’nın sözde Bölge Valisi Yevgeniy Balitskiy, Ukrayna ordusunun top atışları sonucu santralin soğutma sisteminde yangın çıktığını ve patlama veya başka bir tehlike olmadığını ifade etti. Ayrıca, radyasyon seviyelerinin normal olduğunu ve yangının söndürülmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
  • Ukrayna’dan Açıklama: Ukrayna’nın Nikopol Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Yevhen Yevtushenko, yangının Zaporijya Nükleer Santrali’nin çalışmasını tehdit etmediğini ve bu durumun bir provokasyon ya da panik oluşturma girişimi olabileceğini belirtti. Radyasyon seviyelerinin izin verilen normlar dahilinde olduğunu vurguladı.
  • Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’den Açıklama: Zelensky, Rus işgalcilerin santralin topraklarında yangın çıkardığını, ancak radyasyon seviyelerinin normal olduğunu ifade etti. Zelensky, Rusya’nın Zaporijya Nükleer Santrali’ni Ukrayna ve tüm dünyaya şantaj yapmak için kullandığını ve uluslararası toplumu tepki vermeye çağırdı.

Zaporijya Nükleer Güç Santrali, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olarak biliniyor ve Mart 2022’de Ruslar tarafından ele geçirilmişti. Santralin çevresinde topçu saldırıları yaşanırken, Ukrayna ve Rusya birbirini suçluyor.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r