Yurt dışından getirilen eşyaların vergi oranlarında değişiklik yapıldı
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • Yurt dışından getirilen eşyaların vergi oranlarında değişiklik yapıldı

Yurt dışından getirilen eşyaların vergi oranlarında değişiklik yapıldı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 09:05
Yurt dışından getirilen eşyaların vergi oranlarında değişiklik yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı, yurt dışından gelen ürünler için yeni bir vergi düzenlemesi yaptı. Buna göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden doğrudan gelen ve değeri 30 euroyu geçmeyen eşyalardan %30, diğer ülkelerden gelen eşyalardan ise %60 vergi alınacak.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, daha önce e-ticaretle ilgili yeni tedbirler alacaklarını duyurmuş ve özellikle Çin’deki bazı internet sitelerinden ucuza ürün getirilip satılmasına karşı gerekli önlemlerin alınacağını belirtmişti.

Bu yeni düzenleme ile posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari nitelik taşımayan ürünlerden alınacak vergi oranları değiştirildi. Karar, yurt dışından yapılan alışverişleri sınırlarken vergileri de artırmış oldu.

Gümrük Muafiyet Sınırı 150 Eurodan 30 Euroya Düşürüldü

Yurt dışı alışverişlerde gümrük muafiyet sınırı 150 eurodan 30 euroya düşürüldü. Ticaret Bakanlığı, bu kararın imalatçı, satıcı, esnaf ve KOBİ’ler için istihdamı ve üretimi destekleyici olduğunu vurguladı.

30 Euroyu Aşmayan Eşyalar ve 1.500 Euroyu Aşmayan İlaçlar İçin Vergi Düzenlemesi

4458 Sayılı Gümrük Kanunu’nda yapılan değişiklikle, e-ticarette 30 euroyu aşmayan eşyalar ve 1.500 euroyu aşmayan ilaçlar için vergi düzenlemesi getirildi. AB ülkelerinden gelen 30 euroyu aşan eşyalar için vergi oranı %30’a, diğer ülkelerden gelenler için ise %60’a yükseltildi. Çin merkezli e-ticaret portalları da bu düzenlemeden etkilenecek.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamındaki eşyalarda ise bu oranlara ek olarak %20 vergi uygulanacak. Karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Vergi Oranları Değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile yurt dışından getirilen eşyaların maktu vergi oranları değiştirildi. Ayrıca, yağlık ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçeği yağı ithalatında da tarife kontenjanı uygulaması getirildi.

Kaynak:Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r