Büyük Bir Keyifle İzlediğimiz Filmlerde Kullanılan Kostümlerin Hepimizi Şaşırtan Sıra Dışı Hikayeleri
  • ALSANA HABER
  • MEDYA
  • Büyük Bir Keyifle İzlediğimiz Filmlerde Kullanılan Kostümlerin Hepimizi Şaşırtan Sıra Dışı Hikayeleri

Büyük Bir Keyifle İzlediğimiz Filmlerde Kullanılan Kostümlerin Hepimizi Şaşırtan Sıra Dışı Hikayeleri

ABONE OL
Kasım 19, 2022 06:24
Büyük Bir Keyifle İzlediğimiz Filmlerde Kullanılan Kostümlerin Hepimizi Şaşırtan Sıra Dışı Hikayeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sinema filmlerinin her bir noktasına ayrı ayrı özen gösteriliyor biliyorsunuz ki. Kostümler de bunlardan bir tanesi. Ayrıca aslında biz fark etmesek de bazı kıyafetler filme dair mesajlar da taşıyabiliyor. Filmlerde kullanılan kostümlerin ortaya çıkış hikayesi veya anlamlarını öğrenmek istiyorsanız sizi aşağıya alalım. 👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/marycolussi/…

1. Get Out’un kostüm tasarımcısı Nadine Haders, filmde farklı karakterler için kullandığı renklerle onların iç dünyalarını anlatmaya çalışmış.

Örneğin ana karakter Chris, Brooklyn’deki evinden uzaktayken mavi giyiyor çünkü mavi onun kent yaşamının ve gerçek benliğinin rengi. Kız arkadaşının ailesinin evinde kalırken ise pijamaları gri çünkü bu renk siyah ile beyaz arasındadır. Filmi eğer izlediyseniz, Chris siyahi iken kız arkadaş beyazdı.

Chris’in partide karşılaştığı rahatsız edici konuklar ise büyük ölçüde siyah ve beyaz giyiniyor.

Haders bunun filmdeki iki ırk arasındaki gerilime bir gönderme olduğunu söylüyor. Ayrıca gizli tarikatların simgesi olduğu için de kıyafetlerine az miktarda kırmızı dahil etmiş. Örneğin, Rose’un babasının cebinde kırmızı bir mendil bulunuyor.

2. Us filminin yönetmeni Jordan Peele, Wilson ailesinin küçük oğlu Jason’ın bir Jaws tişörtü giymesini istediğinde, Jaws filminin yönetmeni Steven Spielberg’den bizzat izin istemiş.

Spielberg de kabul etmiş ve daha sonra filmin jeneriğinde kendisine teşekkür edilmiş. Peele, Spielberg’in filminden çok etkilenmiş ve senaryoyu tamamladıktan sonra yapılacaklar listesindeki ilk şeylerden biri ona ulaşarak Jason karakterine böyle bir tişört giydirmek hakkında konuşmakmış.

3. The Silence of the Lambs filminin yaratıcı ekibi, Hannibal Lecter’ın ağızlığı için eskrimciler tarafından kullanılan koruyucu maskelere benzeyenler de dahil olmak üzere birkaç farklı tasarım seçeneği arasında gidip gelmiş.

Cam elyaftan hazırlanan son tasarımın boyanma zamanı gelmiş ancak boyanmamış maske deri gibi göründüğünden, Lecter karakteri için daha uygun olacağı düşünülmüş ve bu şekilde kalmasına karar verilmiş.

4. Bill Skarsgård Pennywise seçmelerine katıldıktan bir müddet sonra tekrar aynı makyaj ile gelmesi için aranmış. Skarsgård da bir Cadılar Bayramı mağazasında Pennywise makyajı yaptırmak zorunda kalmış!

Skarsgård, ‘Ya tüm bunların garipliğini ve aşağılayıcılığını kabullenir ve karşısında sinersiniz ya da karakter her ne olursa olsun kalmaya ve bu absürtlüğü kendi lehinize kullanmaya söz verirsiniz. Los Angeles’da aktör olmak da tam olarak böyle bir şey, seni alamayabileceğin bir seçme için palyaço yüzüyle Hollywood Bulvarı’na doğru gitmeye zorluyor.’ diye anlatıyor bu ilginç deneyimini. Filmdeki Pennywise makyajının uygulanması ise tam iki buçuk saat sürüyordu.

5. Suspiria kostüm tasarımcısı Giulia Piersanti, görseldeki kıyafetleri tasarlamak için BDSM’in bir formu olan bağlama tekniklerinden esinlenmiş.

Tasarımcı oyuncular tarafından giyilen düğümlü ip kıyafetleri tasarlarken bağlama tekniklerine atıfta bulunduğunu ve farklı çeşitleri araştırdıktan sonra seks mağazalarından metrelerce kırmızı ip satın aldığını söylüyor.

6. Kostüm tasarımcısı Laura Montgomery’nin verdiği bir röportaja göre, Spiral: From the Book of Saw’ın yıldızı Chris Rock, takımının gerçekçi bir şekilde ucuz ve yıpranmış görünmesini istedi.

Montgomery, Rock’ın kendisine, ”İyi görünmek istemiyorum. Oscar’lara iki kez ev sahipliği yaptım, herkes Chris Rock’ın güzel bir takım elbise içinde nasıl göründüğünü bilir. O yüzden bu filmde giyeceğim takım güzel bir takım olamaz’ demiş. Ek olarak Rock, karakteri gibi polis memurlarının genellikle daha düşük maaşlar aldığını belirtmiş, bu nedenle Montgomery de oyuncuya göre bir takım elbise dikmek yerine hazır ucuz bir takım elbise seçmiş.

7. Kostüm tasarımcısı Rosanna Norton, Carrie filminin en önemli sahnesi olan balo sahnesinde Carrie’nin giydiği elbiseyi batmak üzere olan bir gelinlikçiden almış.

Norton, ‘Eskiden balo elbiseleri, nedime elbiseleri ve hatta gelinlik bile kiralayabilirdiniz ve biz de iflas eden bu mağazayı bulduk. Smokin ve elbise satıyorlardı, biz de ihtiyacımız olanları aldık.’ Carrie’nin elbisesine Carrie’nin dikmiş olabileceği izlenimini vermek ve basit ama çekici bir görünüm sağlamak için üzerinde oynamalar yapılmış.

8. Kostüm tasarımcısı Linda Muir, The Witch için kostümleri hazırlarken yönetmen Robert Eggers tarafından paylaşılan 35 referans kitabı, Victoria ve Albert Müzesi gibi müzelerdeki tarihi moda sergilerinin fotoğrafları gibi kaynakları kullanmış.

Ayrıca dönem kıyafetleri konusunda son derece bilgili olan tarihi kıyafet uzmanı Denise Lebica gibi uzmanlarla da uzun uzun görüşmeler yapmış.

9. Scream’in kostüm tasarımcısı Cynthia Bergstrom, oyuncuların giydiği kıyafetler için ilhamını Edward Munch’un meşhur Çığlık tablosundan almış.

Tasarımcı tablodaki çok açık yeşil, portakal rengi, sarı ve kırmızı gibi renkleri kostümlere uyarlamış.

10. Midsommar filminin kostüm tasarımcısı Andrea Flesch, tarikatın parlak renkli, özenle işlenmiş kıyafetlerini asırlık keten kumaştan hazırlamış.

Flesch’in açıklamasına göre, topluluğun münzevi ve geleneksel doğası nedeniyle, kostümlerini kendileri yapıyormuş gibi görünmeliydi bu yüzden herkesin kendine ait kostümü vardı. Tüm kostümlerin farklı görünmesi de çok önemliydi. Bu nedenle kostümlerin bazıları çok iyi dikilmişken bazıları daha kötü dikilmişti ki aradaki fark belli olsun.

11. The Blair Witch filminin bütçesi 60 bin dolardı bu nedenle kast ekibi çekimler esnasında kendi kıyafetlerini giyiyordu.

Aktör Michael Williams, rol arkadaşı Heather Donahue’nin çekimler sırasında yırtılıp duran kotunu dikmesine dahi yardım etmiş.

12. Paranormal Activity: Next of Kin filminde herkesin Amish olduğunu düşündüğü aile aslında Amish değildir. Ancak kostüm tasarımcısı Whitney Anne Adams, oyuncuların kostümlerine Amish olduklarına dair bazı ipuçları eklemiş.

Adams bir röportajında ‘Karakterler mümkün olduğunca fazla özgünlük için çabalıyorlar ancak çiftliklerindeyken gardlarını biraz düşürebiliyorlar. Böylece, Amish gibi davranmak zorunda kalmıyorlar. Örneğin, Amish kurallarına göre yelekler genellikle kilise veya tören gibi yerler dışında giyilmez, biz de onları filme ekledik çünkü Amishler yelekleri böyle giymezler.’ diyor. Ek olarak, erkeklerin kıyafetleri pamuktan yapılmıştı ki buna Amish tarikatında rastlanmaz çünkü pamuk kıyafetlerin yıkanması zordur.

13. Nope için kostümleri tasarlayan Alex Bovaird, “başarısız aktör” Jupe’nin giydiği gösterişli kostümün daha çılgın versiyonlarını denediklerini söyledi. Bir seçenek ise deri püsküllü pembe takım elbiseymiş.

14. The Invisible Man yapım tasarımcısı Alex Holmes ve yönetmen Leigh Whannell, filmde konu edilen görünmezlik kostümü için filmin çekildiği Avustralya’daki New South Wales Üniversitesi’ndeki akademisyenlerle birlikte çalışmış.

Antagonist Adrian tarafından giyilecek kostümün, fantastik değil de gerçekçi bir şekilde yani bilime dayalı bir görünmezlik sağlamasını istemişler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r