ŞEYMA SARIGİL’DEN YAPAY ZEKA VE YAZILIM DÜNYASINA YOLCULUK

ŞEYMA SARIGİL’DEN YAPAY ZEKA VE YAZILIM DÜNYASINA YOLCULUK

ABONE OL
Mart 27, 2024 10:45
ŞEYMA SARIGİL’DEN YAPAY ZEKA VE YAZILIM DÜNYASINA YOLCULUK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay zeka ve yazılım teknolojileri alanında önemli bir isim olan Şeyma Sarıgil, son röportajında kariyer yolculuğunu ve sektördeki deneyimlerini paylaştı. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu olan Sarıgil, Halk Bankası, Getirde Lojistik ve Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olan Softek gibi çeşitli kurumlarda yazılım uzmanı ve yapay zeka mühendisi olarak çalıştı.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için yapay zeka ve yazılım alanına yöneldiğini belirten Sarıgil, bu alanda Türkiye’nin katkısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Şu anda Softek Yazılım Teknolojileri’nde üretken yapay zekalar üzerinde çalışan Sarıgil, Türkçe dilinde yapay zeka teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunmanın önemine değindi.

Yapay zeka mühendisliği yapmak isteyenler için önerilerde bulunan Sarıgil, problem çözme yeteneği, analitik düşünme becerisi, iletişim yeteneği ve yardım alma isteğinin önemini vurguladı. Ayrıca, sektörde başarılı olmanın tek başına değil, toplu çalışmalarla mümkün olduğunu belirtti.

Sarıgil, yapay zeka teknolojilerinin geleceğine de değinerek, bu alana daha fazla yatırım yapılması gerektiğini ve şirketlerin kendi bünyelerinde yapay zeka birimleri bulundurması gerektiğini dile getirdi.

Sonuç olarak, Şeyma Sarıgil’in deneyimleri ve gelecek vizyonu, yapay zeka ve yazılım dünyasında ilerlemek isteyenler için ilham verici bir örnek oluşturuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.