AİLE VE SİSTEM DİZİMİ UZMANI HİLAL MANIOĞLU: BİLİNÇALTINDAKİ GÖRÜNMEYENİ AYDINLATIYOR
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • AİLE VE SİSTEM DİZİMİ UZMANI HİLAL MANIOĞLU: BİLİNÇALTINDAKİ GÖRÜNMEYENİ AYDINLATIYOR

AİLE VE SİSTEM DİZİMİ UZMANI HİLAL MANIOĞLU: BİLİNÇALTINDAKİ GÖRÜNMEYENİ AYDINLATIYOR

ABONE OL
Şubat 8, 2024 12:17
AİLE VE SİSTEM DİZİMİ UZMANI HİLAL MANIOĞLU: BİLİNÇALTINDAKİ GÖRÜNMEYENİ AYDINLATIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hilal Manioğlu, İstanbul doğumlu ve edebiyat fakültesi mezunu bir ticaret profesyoneli olarak 35 yıllık bir kariyere sahip. Ancak, 2005 yılında karşılaştığı bir dizi olayın ardından aile sistem dizimi eğitimine yönelmiş ve 2010 yılından bu yana bu alanda uzmanlık kazanmış.

Aile ve sistem dizimi terapisi, fiziksel dünyadan öte, çekirdek aile ve atalardan gelen duygusal aktarımları gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen bir çalışma. Manioğlu, bu terapinin, danışanlara yaşamlarını etkileyen bilinçdışı unsurları anlama ve çözme konusunda yardımcı olduğunu belirtiyor.

Programda, izleyenlere grup çalışmalarına katılarak kendi sistemlerindeki konumlarını anlamalarını öneriyor. Ayrıca, sağlık, ilişkiler ve kariyer gibi farklı konularda çalıştıklarını ve en çok karşılaştıkları sorunların partner ilişkileri, ebeveyn ilişkileri ve kariyerle ilgili olduğunu ifade ediyor.

Manioğlu, aile sistem dizimi terapisinin hastalıkların tedavisinde de etkili olabileceğini vurguluyor. Hastalıkların bedenin çığlığı olduğunu ve duygusal sebeplerle ilişkili olabileceğini söylüyor. Ancak, tıbbi tedavinin yanı sıra, hastanın duygusal sebepleri anlaması ve üzerine düşünmesinin de önemli olduğunu belirtiyor.

Röportajın sonunda Manioğlu, toplumun genelindeki öfke ve kavgaları eleştiriyor ve bireylerin önce kendilerine bakarak sakinleşmelerini, sorular sormalarını ve kendi içlerindeki öfkeyle yüzleşmelerini öneriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.