AK Parti, Hakkarideki seçim sonuçlarına itirazını sürdürüyor

AK Parti, Hakkarideki seçim sonuçlarına itirazını sürdürüyor

ABONE OL
Mayıs 17, 2023 08:48
AK Parti, Hakkarideki seçim sonuçlarına itirazını sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçları için Hakkari’deki ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazın ret edilmesi üzerine il seçim kuruluna başvurdu.

AK Parti’nin Hakkari’de 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarına yaptığı itiraz ilçe seçim kurulları tarafından ret edildi. İlçe seçim kurullarınca verilen ret kararının ardından, AK Parti bu kez bir üst kurul olan il seçim kuruluna itirazda bulundu. AK Parti, Hakkari’deki seçim sonuçlarına yaptığı itiraz başvurusunda, “Seçim sonuçlarını etkileyecek şekilde çok sayıda sandıkta blok halinde oy kullanıldığı, sandığa gitmeyen seçmenlerin yerine oy kullanıldığı, sandık sayım, döküm tutanaklarının sisteme hatalı girilerek maddi hatalar yapıldığı, gizli oy kullanma ilkesine uyulmadığı, geçersiz oyların olağan dışı bir yoğunlukta olduğu ve bunlar gibi birçok usulsüzlük yapıldığından dolayı süresi içinde seçim sonuçlarına itirazlar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir” denildi. – HAKKARİ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.