AK Parti’den İsveç mahkemesinin çirkin saldırıyla ilgili skandal kararına sert tepki: Kabul edilemez
  • ALSANA HABER
  • POLİTİKA
  • AK Parti’den İsveç mahkemesinin çirkin saldırıyla ilgili skandal kararına sert tepki: Kabul edilemez

AK Parti’den İsveç mahkemesinin çirkin saldırıyla ilgili skandal kararına sert tepki: Kabul edilemez

ABONE OL
Ocak 16, 2023 16:48
AK Parti’den İsveç mahkemesinin çirkin saldırıyla ilgili skandal kararına sert tepki: Kabul edilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Stockholm’de PKK terör örgütü destekçilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a benzetilen bir kuklayı ayaklarından asması sonrası İsveç mahkemesi skandal bir karara imza attı. NATO’ya girmek için Türkiye’nin onayını bekleyen ülkede, yasa dışı bir suç işlenmediği belirtildi. Bölge savcısı Lucas Eriksson, çirkin saldırıya ilişkin, “Ben bu davayı hakaret davası olarak almıştım fakat bunda yeteri kadar hakaret olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla ön soruşturmaya başlamama kararı aldım” dedi. Eriksson, “Bir inceleme talep edilebilir ve daha sonra başka bir savcı bu davayı inceleyebilir” dedi. Bu karara AK Parti’den sert tepki geldi.

“İSVEÇ TERÖR MERKEZİ OLARAK KENDİSİNİ KONUMLANDIRABİLİR”

“İSVEÇ’İN MİLLİ ÇIKARLARINA AYKIRI BİR DURUM VAR”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BUNU KABUL ETMEZ”

İsveç bir NATO üyesi olsa, orada Türkiye’nin de bulunduğu masada, teröre karşı nasıl yeni kararlar alacağız, NATO bundan sonra nasıl davranacak diye bir tartışma yapıldığını düşünün. O sırada NATO üyesi bir ülkede sizin devlet başkanınıza dönük bir suikast modellemesi yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti bunu kabul etmez. Bizim yaklaşımımız NATO’nun genişlemesinden yanadır. Ama burada terörle mücadele konusunda işbirliğinin artması ve bu konuda da ilkeli yaklaşım sergilenmesi şartıyla. NATO’da bazı ülkeler teröre destek veriyorlar. Fransa böyle, ABD’nin YPG/PKK’ye desteği ortada. O zaman bu NATO’nun içini boşaltmak demektir. Nitekim bu çerçevede Meclis Başkanımız doğru karar alarak İsveç Meclis Başkanı’nın Türkiye’ye ziyaretini iptal ettiğini, İsveç Meclis başkanı hak vermiştir. İsveç’teki eylemi son derece çirkin olarak nitelemiştir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.