“AKP’li belediye başkanı arkadaşlarım kusura bakmasın” diyen İmamoğlu canlı yayında belge paylaştı
  • ALSANA HABER
  • POLİTİKA
  • “AKP’li belediye başkanı arkadaşlarım kusura bakmasın” diyen İmamoğlu canlı yayında belge paylaştı

“AKP’li belediye başkanı arkadaşlarım kusura bakmasın” diyen İmamoğlu canlı yayında belge paylaştı

ABONE OL
Ocak 4, 2023 08:00
“AKP’li belediye başkanı arkadaşlarım kusura bakmasın” diyen İmamoğlu canlı yayında belge paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye yönelik başlattığı terör soruşturmasına ilişkin bugün yeni bir açıklama yaptı. Saraçhane’de kameralar karşısına geçen İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da ağır sözlerle yüklendi.

“KABAHAT SOYLU BAKANIN”

İmamoğlu, “AK Partili belediyelerde çalışan personeller kamudan men edildiysebunun nedeniyle ilgili bilgilendirme açıklamasını derhal milletimize yapar mısınız? Bu AK Partili başkanlar için de bana uyguladığınız hukuku uyguladınız mı? AK Partili belediye başkanı arkadaşlarım, bunları açıkladığım için kusura bakmasınlar. Pandoranın kutusunu siz açtınız sayın bakan. Açıkçası kabahat Soylu bakanın. Öfkeyle kalkan zararla oturur diye dile getirdim. Bizim açıklamamıza apar topar yanıt vermeye çalışan bakan yetinmedi, bir de üstüne tweet attı.” ifadelerini kullandı.

“TÜMDEN TUTARSIZLIKLARLA DOLU BİR BEYAN”

“Belediyemiz, İSKİ ve İETT’de değerlendirme komisyonlarımız başından beri görevini yapmaktadır.” diyen İBB Başkanı, “Pes diyecektim ama artık demiyorum. İBB’de komisyon yoktu lafı tamamen yalan. Tümden tutarsızlıklarla dolu bir beyan. Açıkçası hangi partiye gönül verdiyse versin ben bütün hemşehrilerime böylesine bir makamı işgal eden bir kişinin çelişen ifadelerini sunmayı görev biliyorum.” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“İçişleri Bakanı asla adil değildir. CHP’li belediyeler kadar AK Partili belediyelerde de soruşturma açtığını iddia etmişti. Terör soruşturması açtın mı açmadın mı diye sordum. Yanıt veremedi. Son basın toplantısında tek kelime dahi etmedi. Yasa belediyelerde sakıncalı personelin işten çıkarılması yetkisini İçişleri Bakanı’na veriyor. Sayın bakan terörist tespiti yapmış ama 8 ay boyunca bu kişileri yetkisi olmasına rağmen işten çıkartmamıştır. Soylu terörist diye iddia ettiği kişileri işten çıkarmayarak görev suçu işlemiştir.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Yasayı bilen onay makamının İçişleri Bakanlığı olduğunu da bilir ama bundan da bihaberler. Hani yetkiniz yoktu bakan bey? Olmayan yetkinizi kullanıp nasıl oldu da 15 kişiyi işten çıkarttınız? Bakan bey bir toplantı daha yapmalı ve İBB’de bu yetkisini kullanmayıp görevi neden ihmal ettiğini açıklamalı. Bakanın görev ihmalini resmi bir belgeyle adım adım size aktararak kanıtlamış durumdayız. Takipçisi olup bunu burada bırakmayacağız. Hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

“VİCDANIM YANIYOR, KAVRULUYOR”

AYM, 28 Kasım 2019’dan yeni yasa çıkan 18 Nisan 2021’e kadar bakanın yapmadıkları dediği arşiv araştırmasını yasaklamıştı. Bizzat bakan imzalı yazılarla da kamuoyuna yansıdı. Belgeleri verdik, yayınlandı, herkes gördü. Bakanın tüm Türkiye’ye terörist gibi lanse ettiği isimlere bakalım. Adli sicil kamu seçeneğinden işe alınmışlar ve temizler. Vicdanım yanıyor, kavruluyor. İnsanlara terörist diyen bir bakan var Türkiye’de. Terör iltisaklısı dediği kişinin arşiv araştırması da temiz. Milletimiz adli sicil kaydı ve arşiv araştırması uzmanı oldu milletimizin bu olay nedeniyle.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.