ANAOKULU ÖĞRETMENİ SERAP AKTEMUR’DAN ÇOCUK GELİŞİMİNDE OYUNUN ÖNEMİNE DAİR DEĞERLİ İP UÇLARI
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • ANAOKULU ÖĞRETMENİ SERAP AKTEMUR’DAN ÇOCUK GELİŞİMİNDE OYUNUN ÖNEMİNE DAİR DEĞERLİ İP UÇLARI

ANAOKULU ÖĞRETMENİ SERAP AKTEMUR’DAN ÇOCUK GELİŞİMİNDE OYUNUN ÖNEMİNE DAİR DEĞERLİ İP UÇLARI

ABONE OL
Şubat 16, 2024 07:40
ANAOKULU ÖĞRETMENİ SERAP AKTEMUR’DAN ÇOCUK GELİŞİMİNDE OYUNUN ÖNEMİNE DAİR DEĞERLİ İP UÇLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anaokulu öğretmeni ve usta öğretici Serap Aktemur, çocuk gelişimi üzerine yaptığı açıklamalarda oyunun önemine vurgu yapıyor. Serap Aktemur’un verdiği bilgileri içeren bu değerli söyleşi, okul öncesi dönemde ebeveynlerin dikkate alması gereken konuları aydınlatıyor.

Serap Aktemur’un belirttiği temel noktalardan biri, çocukların mutluluğunun oyun oynamayı bilmelerine bağlı olduğu. Ebeveynlerin, sadece oyuncakları değil, aynı zamanda çocuklarına oyunları öğretmeleri ve rehberlik etmeleri gerektiğini vurgulayan Aktemur, çocukların tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Sosyal-duygusal, öz-bakım becerileri, bilişsel ve dil gelişimi gibi gelişim alanlarının okul öncesi dönemde büyük önem taşıdığını belirten Aktemur, çocukların bu alanlarda güçlü olmalarının onların hayata daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olduğunu açıklıyor. Ayrıca, günümüzde artan akran zorbalığına karşı çocukları sosyal-duygusal anlamda güçlendirmenin önemini vurguluyor.

Serap Aktemur, babanın çocuğun gelişiminde anneden farksız bir rol oynadığını dile getiriyor. Baba-çocuk ilişkisinin çocuğun özgüvenini artırdığını ve sosyal aktivitelerde daha aktif olmalarına katkı sağladığını belirten Aktemur, bu nedenle baba figürünün çocuğun dünyasında önemli bir yer tutması gerektiğini ifade ediyor.

Son olarak, Serap Aktemur ebeveynlere çocuklarını değerli hissettirmeleri, onlara önem vermeleri ve ellerinden tutarak rehberlik etmeleri çağrısında bulunuyor. Bu sayede çocukların başarılı, mutlu bireyler olarak yetişebileceklerini belirten Aktemur, ebeveynlerin çocuklarıyla olan etkileşimlerinin önemini vurguluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.