Ankara 2 No’lu Barosu, Azerbaycan Ulusal Kurtuluş Günü’nü kutladı

Ankara 2 No’lu Barosu, Azerbaycan Ulusal Kurtuluş Günü’nü kutladı

ABONE OL
Haziran 20, 2023 00:12
Ankara 2 No’lu Barosu, Azerbaycan Ulusal Kurtuluş Günü’nü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara 2 No’lu Barosunca, Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Yurtdışı Akraba Topluluklar Başkanlığındaki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Baro Başkanı Sabri Hafif, programı düzenlemekten gurur duyduklarını dile getirdi.

Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasında Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği desteğin “tek millet, iki devlet olunmasının göstergesi olduğunu” ifade eden Hafif, Azerbaycan’a verilen destek dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür etti.

Ankara 2 No’lu Barosunda Azerbaycanlı meslektaşlarının da bulunduğunu bildiren Hafif, baronun Türk Dünyası Hukuku İşbirliği Komisyonunca “Karabağ Hukuki Raporu” hazırladıklarını belirtti ve hukuka dayanan milli konular hakkında çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.

Türk Dünyası Hukuku İş Birliği Komisyonu Başkanı Faruk Keleştimur da “Karabağ Hukuki Raporu”na ilişkin bilgi verdi.

Uluslararası toplumun etkisiz, sonuç almaktan uzak teşebbüslerle hak hukuk tanımayan Ermenistan’ı adeta cesaretlendirdiklerini ifade eden Keleştimur, Karabağ’ın özgürlüğe kavuştuğu günleri görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü İbrahim Aydınlı ise AA’ya yaptığı açıklamada, “Karabağ Hukuki Raporu”nun uluslararası anlamda önemli olduğunu kaydederek, “Uluslararası arenadaki ihtilafları anlamlandırması, hak elde etmek ve hakkı savunmak adına çok kıymetli.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.