AYDOĞAN APAK’IN OTOMOTİV VİZYONU: SEKTÖRÜN GELECEĞİNDE DEĞİŞİM VE YENİLİKLER!
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • AYDOĞAN APAK’IN OTOMOTİV VİZYONU: SEKTÖRÜN GELECEĞİNDE DEĞİŞİM VE YENİLİKLER!

AYDOĞAN APAK’IN OTOMOTİV VİZYONU: SEKTÖRÜN GELECEĞİNDE DEĞİŞİM VE YENİLİKLER!

ABONE OL
Aralık 22, 2023 15:23
AYDOĞAN APAK’IN OTOMOTİV VİZYONU: SEKTÖRÜN GELECEĞİNDE DEĞİŞİM VE YENİLİKLER!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul doğumlu fizik mühendisi ve işletme yönetimi masterı sahibi Aydoğan Apak, otomotiv sektöründeki deneyimlerini paylaşmak üzere Ada Prum danışmanlık şirketini kurarak yeni bir yolculuğa adım attı. Geçtiği kariyer basamaklarından elde ettiği bilgi birikimi ve sektördeki değişimlere dair öngörüleri, Apak’ın otomotiv sektörüne dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunmasına sebep oldu.

Aydoğan Apak, 1992 yılında Renault’da satışçı olarak kariyerine başlayarak sektörde adını duyurdu. Farklı projeleri yönetme ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yöneticilik yapma deneyimleriyle sektördeki dinamiklere hakim olan Apak, en son olarak Renault Türkiye’nin Marmara bölge müdürü olarak görev yapmış ve 2020 yılında emekli olmuştur.

Ada Prum’un kurucusu olan Apak, danışmanlık şirketi aracılığıyla edindiği tecrübeleri sektördeki diğer aktörlerle paylaşmayı hedefliyor. Aile şirketlerinin kurumsallaşması ve değişen tüketici alışkanlıklarıyla başa çıkma konularına odaklanan Apak, özellikle otomotiv bayilerinin dijitalleşme ve hizmet odaklı satışa uyum sağlamalarının önemini vurguluyor.

2025 yılından sonraki dönemin otomotiv sektörü için kritik bir evre olacağını belirten Apak, dijitalleşmenin artış göstereceğini ve elektrikli otomobillerin yanı sıra hizmet paketlerinin de satın alma kararlarında belirleyici olacağını dile getiriyor. Apak’a göre, sektördeki aktörlerin bu değişimlere hızla adapte olmaları ve gelişen teknolojiyi etkili bir şekilde kullanmaları gerekiyor.

Otomotiv sektöründeki büyük markaların, bayilerin ve çalışanların değişen bu dinamiklere uyum sağlaması, gelecekte başarılı olabilmeleri için kritik bir öneme sahiptir. Aydoğan Apak, Ada Prum’un danışmanlık hizmetleriyle sektördeki paydaşlara bu dönüşüm sürecinde rehberlik etmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r