BOŞANMA DAVALARININ YÜKSELİŞİ: GÜLSEN KOÇ, NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİYLE AÇIKLIYOR
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • BOŞANMA DAVALARININ YÜKSELİŞİ: GÜLSEN KOÇ, NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİYLE AÇIKLIYOR

BOŞANMA DAVALARININ YÜKSELİŞİ: GÜLSEN KOÇ, NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİYLE AÇIKLIYOR

ABONE OL
Şubat 7, 2024 10:49
BOŞANMA DAVALARININ YÜKSELİŞİ: GÜLSEN KOÇ, NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİYLE AÇIKLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizli doğumlu avukat Gülsen Koç, kendi hukuk bürosunu açarak serbest avukatlık yapmaktadır. Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Koç, boşanma davaları ve aile hukuku konularında uzmanlığıyla dikkat çekiyor.

Boşanma davalarındaki artışın temel sebeplerini açıklayan Koç, şiddetli geçimsizlik, özel sebepler ve özellikle zina gibi nedenlerin sıkça karşılaşılan durumlar olduğunu belirtiyor. Medeni kanunun düzenlediği genel ve özel sebepler arasında boşanma davalarının şekillendiğini ifade ediyor.

Avukat Koç, boşanma davalarında karşılaşılan iki temel kategorinin anlaşmalı ve çekişmeli boşanma olduğunu vurguluyor. Anlaşmalı boşanmanın daha kolay ve masrafsız olduğunu belirten Koç, tarafların her konuda anlaşmış olmaları gerektiğini ifade ediyor.

Velayet konusunda genellikle annenin lehine taleplerin olduğunu söyleyen Koç, çocukların boşanma sürecinde en çok zarar gören taraf olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle çocukların kullanılmasıyla gerçekleşen şiddet olaylarının mesleğini icra ederken karşılaştığı zorluklardan biri olduğunu belirtiyor.

Koç, evliliklerdeki artan boşanma davalarının, kadınların sosyal ve ekonomik durumlarının güçlenmesi ve tahammül sınırlarının azalması gibi faktörlere bağlı olarak yaşandığını ifade ediyor. Boşanma süreçlerinin çocukları olumsuz etkilediğini vurgulayarak, çocuk sahibi olmadan önce dikkatli kararlar alınması gerektiğini öneriyor.

Son olarak, Gülsen Koç gençlere avukatlığı tavsiye ederken, bu mesleğin sürekli güncel gelişmeleri takip etmeyi gerektiren saygın ve keyifli bir meslek olduğunu vurguluyor. Boşanma davalarındaki uzun süreçlere dikkat çekerek, tarafların anlaşmalı bir şekilde çözüme ulaşmalarını öneriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.