Boyunda ve Belde Fıtık: Uzmanlar Tedavi Yöntemlerini Anlattı

Boyunda ve Belde Fıtık: Uzmanlar Tedavi Yöntemlerini Anlattı

ABONE OL
Şubat 7, 2024 15:10
Boyunda ve Belde Fıtık: Uzmanlar Tedavi Yöntemlerini Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Fıtık rahatsızlıkları, toplumun geniş kesimlerini etkileyen yaygın sağlık sorunları arasında yer alıyor. Bu konuda merak edilenleri, beyin cerrahisi uzmanı Op. Dr. Oğuz Balkış, Aksaray’da bir özel hastanede çalışarak uzun yıllardır edindiği deneyimleriyle aktardı.

Bel fıtığı, sık karşılaşılan ancak her zaman ameliyat gerektirmeyen bir hastalık olduğunu belirten Balkış, yapılan araştırmalara göre bel fıtığının sadece %4’ünün ameliyat gerektirdiğini vurguladı. Mikrocerrahi tekniklerle gerçekleştirilen ameliyatların, belirli kademelerdeki fıtık parçasının sinirden çıkarılmasıyla sinirin rahatlatılmasını sağladığını ifade etti.

Ameliyatsız bel fıtığı tedavisinin genellikle ilaç ve fizik tedavi yöntemlerini içerdiğini belirten Balkış, bazı durumlarda mikrocerrahi dışındaki yöntemlerin de uygulanabileceğini söyledi.

Boyunda fıtık sorununun da bel fıtığına benzer bir şekilde tedavi edildiğini belirten uzmanlar, boyun fıtığı ameliyatlarında fıtığın tamamen temizlenmesi ve tekrarın nadir olması ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Bel kırıkları ve bel kayması gibi durumlarda ise genellikle vidalı veya vidasız ameliyatlar tercih ediliyor. Özellikle yaşlı hastalarda kemik erimesi göz önünde bulundurularak tedavi seçeneklerinin belirlendiğine dikkat çekiliyor.

Op. Dr. Oğuz Balkış, sağlık sorunlarının tedavisi konusunda her zaman uzman görüşü almanın önemini vurgularken, bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde modern tıbbın sunduğu çeşitli yöntemlerin olduğunu hatırlatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.