CAN TURAN, KARİYERİ VE DOKTORLUK MESLEĞİ HAKKINDA KONUŞTU…

CAN TURAN, KARİYERİ VE DOKTORLUK MESLEĞİ HAKKINDA KONUŞTU…

ABONE OL
Eylül 22, 2023 10:27
CAN TURAN, KARİYERİ VE DOKTORLUK MESLEĞİ HAKKINDA KONUŞTU…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuğumuz yoğun bakım uzmanı Can Turan bize Kendinizden bahseder misiniz?

İlkokul ortaokul lise hayatım boyunca Çanakkale’de yani orada tamamlamış oldum üniversite ile beraber İstanbul’a geldim Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi çıkışlıyım sonrasında İstanbul Bilim Üniversitesi’nde dahiliye uzmanlığımı yaptım bir sene kadar İstanbul’dan ayrıldım yaklaşık 14 ay mecburiyetim vardı. Mardin’de geçirdim sonrasında yan dal olarak yoğun bakım tercih ettim tekrar Marmara üniversiteme geri dönmüş gibi oldum eğitim aldıktan Sonrasında da yoğun bakım uzmanı olarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalışmaktayım hep orada yoğun bakım uzmanlığı yaptım Böylelikle devam ediyoruz.

Bütün sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz sizin bu konuya ilginiz nasıl başladı bir kırılma anı yaşadınız mı? Açıkçası yani Doktor olmayı küçüklüğümden beri isteyen bir çocuk olduğuna. Çünkü ailede çok fazla doktor var. Yani babam amcam Hani kuzenlerinin yarısı Hani bizim ailenin bir kısmı buna böyle herhalde daha yatkın oluyor ama hani neden yoğun bakım kısmına gelince en başta dahiliye girdiğim zaman dolayı istedim çünkü hani bana göre tıbbın hani en Merkezi kısmıydı sonrasında ise yoğun bakım olmasının sebebi çalışma hayatını Hatta yani geçtikten sonra düzen istiyor olmak politik biraz Kaos bir yer Hani yoğunluğu fazla kontrol edemediğiniz şeyler var mı yoğun bakımda bütün her şeyi siz kontrol edebilirsiniz. Yani benim o zaman fark ettim ki iş hayatında Benim için en önemli şey düzen bu sebeple de yoğun bakım tercih ettim.

Verdiğiniz hizmetlerden biraz detaylı bir şekilde bahsedebilir misiniz bir ikinci basamak biri 3 basamak yoğun bakımı var burada hani genelde hastanenin en ciddi hastaları Yakın Takip gerekli Solunum cihazına bağlanan ya da işte bilinci kötü olan hastalarımızın takibinin yapıldığı yani buradaki tedavileri de tabii ki aksatmadan sürdürmek durumundayız. Yani aslında birçok alandan bir şeylerin hızlı karar verme adına barındırdığınız bir yerde olarak biz sadece Solunum cihazına bağlamak değil hani gerekirse diğeriz bunun yanında olabilecek her türlü tedavileri de bölümleriyle özellikle tedavi varsa yani konuşarak tanışarak yoğun bakım içerisinde uyguluyoruz genelde de hani yoğundur Türkiye’de ve dolu hani bize çok boş yatağımız olmaz kesinlikle çok önemli inşallah daha da kapasiteler gelişir burada ihtiyaç Tabii ki ve ülkemiz sağlık sektöründe çok gelişiyor Gerçekten bu da çok mutluluk verici bir şey yurt dışından gelenler de var biliyorsunuz sağlık turizmi de gelişiyor. Peki sizin önde gelen özellikleriniz nelerdir?

Soğukkanlıoğlu çok sakindir genelde hemen hemen her zaman empati kurabiliyorum. Yani biraz böyle fazla bencilce yaklaşım Yani herkes kurabildiğini söyleyebilir ama şimdi zor bilgiler verirsiniz hasta yakınlarına En azından şimdiye kadar çok ciddi problemler yaşamadım yani onu bence iletişim kurabildiğimizi düşünüyorum çünkü yaptığınız Tedavinin yanında aynı şekilde hastaların yakınlarının nasıl bunda Hani bunu iletmeniz gerekiyor Onun geçmesi gerekiyor herhalde Bu ikisi diyebilirim Peki Geleceğe dair vizyonunuzdan hedeflerinizden bahseder misiniz Öncelikle Yani hepimizin olduğu bir Eğitim Araştırma Hastanesi’nde genel olarak hocaların vesaire çok destektir kariyer hani öncelikle sonra da bulunduğun yoğun bakıma geliştirebilmek. Biraz önce bahsettiğim şeyler sürekli gelişiyor fiziki koşullarının dışında hani ne yapılabiliyorsa hepsini Yani bir şekilde Burada yapmak istiyorum dünyada ne olabiliyorsa birçok yolu dikkat ettik Hani yani yapabileceğimiz şeylerinde Hani daha fazlası var açıkçası. Bunun için de Öncelikle bir akademisyen olmak bir donanıma sahip olmak geliyor. Öncelikle hedefim bu İnşallah en kısa zamanda hedefinizi gerçekleştirirsiniz kimler bu mesleği yapabilir hangi özelliklere sahip olmak gerekir bu işi yapmak isteyenleri tavsiyeniz nelerdir Bana kalırsa Her meslek gibi Doktorlukta Yani herkes yapabilir. Evet biraz emmek ister çünkü okul hayatınız ya da öğrenme hayatınız uzundur. Sonrasında da Her meslek için de kendi eğitim şey var yani bir mühendis de bir alana dahil olur ve hayatı boyunca aslında eğitilir. Bizde de aynı şekilde ama bizim Temel eğitimimiz de birazcık uzunca biraz zorca bunun için gerçekten istemek lazım isteyen herkesin yapabileceğini düşünüyorum kesinlikle istemek Çok önemli çünkü o zaman işi sahipleniyorsunuz motivasyonunuz artıyor verimliliğiniz Artıyor Bu da son derece önemli bir konu gerçekten istemiyorsanız sevmiyorsanız Hani her meslekte zorlanabilirsiniz Ama burası biraz hayatı cehenneme çevirebilirim ama istediğini isteyen insan için de hani gerçekten mutlu da bir hayat yaşatır kesinlikle biraz algıyla ilgili değil mi bakış açısı önemli son olarak izleyicilere iletmek İstediğiniz bir mesajınız var mı açıkçası genel olarak bu mesleği isteyen insanlar için karşı tarafı anlayabilmek önemli bu dönemde de karşı tarafın da bizi biraz anlayabilmesini isterse açıkçası Hani bir bağ kurulmak açısından Birazcık empati Hani kesinlikle demin bahsettiğim şey Bunu başarabilirsek çok daha mutlu ve daha iyi bir sağlık sektörümüz olacak diye düşünüyorum.

Olmalı çünkü zaten doktorlar iyileştirmek için orada değil mi hastaları Ama tabi hastaların ve yakınlarında biraz daha pozitif yaklaşım sergilemesi daha saygı çerçevesinde bir ilişki kurması lazım bazen öyle biraz da hani şunu anlayabiliyorum bazen güven kuramazsınız karşınızdaki en iyi insan da olsa o meslekte Hani bir başka fikri de alınabilir böyle bir durumda Ama güveni oluşturduktan sonrasında da hani biraz o güvenin için hani tamam bırakmakta gerekebiliyor keza iki taraflı Yani benim de belki öğrendiğim bu süreçte bunu bu konuşmaları yapmak Hala da en zorlandığım kısım şeydir Hani çıkıp kötü haber vermek yani bence çok zor. Bunun her zaman ulaşılabilir yanı yok çünkü Evet Hiçbir zaman benim Hani onun bir çocuğu Onun bir annesi Ama bizim de hastamız Yani biz de yani Hiçbir zaman bir makine gibi bakamayız bir bağ kurmuş oluyorsunuz Biz de aynı şekilde kötü haber veren verirken üzülüyoruz

Sizinle sohbet çok keyifliydi programın sonuna geldik bugünkü konuğumuz yoğun bakım uzmanı Can turandı katılımınız bu güzel açıklamalarını önemli açıklamalarınız için teşekkürler ve başarılar.

Sevgili seyirciler Sağlıklı ve mutlu günler dileriz tekrar görüşmek üzere hoşça kalın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.