ÇEVRE MÜHENDİSİ AHMET SAĞLAM: ÇEVRE KORUMA VE GERİ KAZANIM SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • ÇEVRE MÜHENDİSİ AHMET SAĞLAM: ÇEVRE KORUMA VE GERİ KAZANIM SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ

ÇEVRE MÜHENDİSİ AHMET SAĞLAM: ÇEVRE KORUMA VE GERİ KAZANIM SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ

ABONE OL
Mart 27, 2024 08:35
ÇEVRE MÜHENDİSİ AHMET SAĞLAM: ÇEVRE KORUMA VE GERİ KAZANIM SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Nevşehir doğumlu olan Ahmet Sağlam, çevre mühendisi olarak Atatürk Üniversitesi’nde eğitim aldıktan sonra çevre danışmanlık firması kurdu ve İzmir’de faaliyet gösterdi. Daha sonra geri kazanım sektöründen teklif alarak çevre mühendisi olarak çalışmaya başladı.

Türkiye’nin ikinci büyük kapasiteli tuz madeni olan Çandarlı tuzlasının kurulumunda sorumlu mühendis olarak görev aldı. Bu proje, ülkenin deniz suyundan tuz üreten tesislerinden biridir.

Ahmet Sağlam, çevre mühendisliğini seçmesinin sebebini, çevrenin günümüzün en önemli konularından biri olması ve çevre mühendisliğinin multidisipliner bir iş olması olarak açıklamıştır.

Gelecek planları arasında yerel yönetimlerde aktif rol almak vardır. Çevre mühendislerinin yerel yönetimlerde daha fazla yer bulması için adımlar atmaktadır. Bu adımların bir parçası olarak, Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığı dosyası aldı.

Ahmet Sağlam, gelecekteki nesiller için çevre bilincinin artırılmasının önemine de vurgu yaparak, çocukların çevreci olarak yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Çevre mühendisi Ahmet Sağlam’ın başarıları ve çevre koruma konusundaki tutkusu, çevre sektöründe öncü bir isim olarak tanınmasını sağlamaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.