Dermatolog Enis Ertürkler’den Akne ve Akne Sonrası Lekeler Hakkında Bilgilendirme
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • Dermatolog Enis Ertürkler’den Akne ve Akne Sonrası Lekeler Hakkında Bilgilendirme

Dermatolog Enis Ertürkler’den Akne ve Akne Sonrası Lekeler Hakkında Bilgilendirme

ABONE OL
Şubat 6, 2024 12:46
Dermatolog Enis Ertürkler’den Akne ve Akne Sonrası Lekeler Hakkında Bilgilendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dermatolog Doktor Enis Ertürkler, akne ve akne sonrası lekelerin tedavisi konusunda önemli bilgiler verdi. Günümüzde birçok kişinin yaşadığı bu cilt sorunlarıyla ilgili merak edilenleri açıkladı.

Ergenlik döneminde sıkça karşılaşılan akne, artık sadece gençler arasında değil, 40-50 yaşlarındaki insanlarda da görülmektedir. Doktor Enis Ertürkler, aknenin nedenlerinden birinin alışkanlıkların değişmesi olduğunu belirtti. Güneş, sigara ve şeker tüketiminin cilt sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Günümüzde, sosyal medyanın etkisiyle ufak bir sivilcenin bile insanları rahatsız ettiğini söyleyen Ertürkler, doğal yöntemlere ve uygun cilt bakımına önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Leke tedavisinde ise, güneş lekelerinin zorlu bir süreç olduğunu ifade etti. Ciltte oluşan lekelerin tedavisinde krem kullanımının önemine değindi. Ancak, kremlerin kullanımının doğru zamanlama ve cilt tipine uygun olması gerektiğini vurguladı.

Doktor Ertürkler, akne ve leke tedavisinde uzmana başvurmanın önemini vurgulayarak, her cilt tipinin farklı ihtiyaçları olduğunu ve kişiselleştirilmiş bir tedavi planının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Dermatolog Doktor Enis Ertürkler’in verdiği bilgiler, akne ve akne sonrası lekelerle ilgili merak edilen pek çok sorunun cevabını içeriyor. Cilt sağlığını korumak ve lekelerle başa çıkmak için uzman görüşü almanın önemini bir kez daha hatırlatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.