ECOWAS, Nijer’deki askeri idare için 9 aylık geçiş hükümeti teklifini yalanladı
  • ALSANA HABER
  • POLİTİKA
  • ECOWAS, Nijer’deki askeri idare için 9 aylık geçiş hükümeti teklifini yalanladı

ECOWAS, Nijer’deki askeri idare için 9 aylık geçiş hükümeti teklifini yalanladı

ABONE OL
Eylül 1, 2023 19:12
ECOWAS, Nijer’deki askeri idare için 9 aylık geçiş hükümeti teklifini yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), ” Nijer’de 26 Temmuz’da yönetime el koyan askeri yönetim için 9 aylık geçiş hükümeti süreci önerisi” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

ECOWAS’tan yapılan açıklamada, Fransızca olan ve AFP tarafından üretildiği iddia edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve “sahte haber” olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, “ECOWAS Devlet ve Hükümet Başkanları Otoritesinin talebi açıktır. Nijer’deki askeri makamlar, Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum’u serbest bırakarak ve görevine iade ederek anayasal düzeni derhal yeniden tesis etmelidir.” ifadesi kullanıldı.

ECOWAS Başkanı’nın açıklamaları

Dün, uluslararası ve Nijerya’daki ulusal basında “ECOWAS’ın Nijer’de yönetime el koyan askeri yönetim için 9 aylık geçiş süreci önerdiğine” dair haberler yansımıştı.

Nijerya Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı ve aynı zamanda ECOWAS Başkanı Bola Ahmed Tinubu, Nijerya’nın 1999’da askeri devlet başkanı tarafından başlatılan 9 aylık geçiş döneminin ardından sivil yönetime döndüğünü belirterek, “Nijer’in askeri makamlarının samimi olması halinde bunun ülkede de tekrarlanmaması için hiçbir neden göremiyorum.” ifadesini kullanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.