HARİTA MÜHENDİSLİĞİNDE KADIN GÜCÜ, HAYRİYE ŞENDİNÇ’İN GÖZÜYLE GELECEK…
  • ALSANA HABER
  • yaşam
  • HARİTA MÜHENDİSLİĞİNDE KADIN GÜCÜ, HAYRİYE ŞENDİNÇ’İN GÖZÜYLE GELECEK…

HARİTA MÜHENDİSLİĞİNDE KADIN GÜCÜ, HAYRİYE ŞENDİNÇ’İN GÖZÜYLE GELECEK…

ABONE OL
Mart 21, 2024 08:11
HARİTA MÜHENDİSLİĞİNDE KADIN GÜCÜ, HAYRİYE ŞENDİNÇ’İN GÖZÜYLE GELECEK…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsun doğumlu ve harita mühendisi olan Hayriye Şendinç, mesleğinde kadınların karşılaştığı zorluklara meydan okuyarak geleceğe ilham veriyor. Şendinç, kariyerinin başlangıcından itibaren belediyeden Milli Savunma Bakanlığı’na kadar çeşitli görevlerde bulundu.

Şendinç, kadın olarak mesleğe adım atmanın zorluklarına rağmen kararlılıkla ilerlediğini belirtiyor. Kadınların mesleklerinde var olma mücadelesini anlatırken, geçmişte yaşadığı ayrımcılığı ve cinsiyetçi yaklaşımları dile getiriyor.

Harita mühendisliğinin sadece harita çizmekle sınırlı olmadığını vurgulayan Şendinç, birçok meslek disipliniyle işbirliği içinde çalışarak karmaşık projelere imza atıyor. Teknolojinin gelişimiyle birlikte meslekte yeni olanaklar doğduğunu ve bu alanda kendini sürekli geliştirmenin önemini vurguluyor.

Gençlere umutlu olmaları ve kariyerlerinde geniş ufuklar çizmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Şendinç, güçlü kadınların her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğine inanıyor.

Hayriye Şendinç’in başarı dolu kariyeri ve mesleğindeki ilham verici duruşu, kadınların teknik alanlarda var olma mücadelesine dair önemli bir örnek teşkil ediyor.

https://businesschanneldergi.com/business-channel-dergi-143-sayi-cikti/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r