İBB Lideri İmamoğlu’nun Konya mitinginde yurttaşların isyanı

İBB Lideri İmamoğlu’nun Konya mitinginde yurttaşların isyanı

ABONE OL
Mayıs 9, 2023 15:48
İBB Lideri İmamoğlu’nun Konya mitinginde yurttaşların isyanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Konya’da düzenlediği mitinge katılan bir yurttaş, “Ev kiramı ödeyemiyorum. Herkesin zekatıyla, fitresiyle ev kirasını ödemeye çalışıyorum. Çıkıyorum, kapı kapı dileniyorum, bir lira, bir lira toplayıp da kendi ihtiyacımı karşılamak için. Bu belediye, bu hükümet, AK Parti; Suriyelilerden başka kimseyi beslemiyor. Bize hiç baktığı yok. İnşallah CHP, Kılıçdaroğlu gelecek, bu dertten kurtulacağız” diye isyan etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Konya’da miting düzenledi. Mitinge katılan yurttaşlar, dertlerini ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Selçuklu’dan geldiğini belirten bir kadın, ev kirasını ödeyemediğini ve çok zor durumda olduğunu dile getirdi. Yurttaş, şöyle konuştu:

” Allah’tan başka hiçbir kimsem yok. Yardımlarla geçiniyorum. Devlet bana bir kuruş yardım etmiyor. 4 aydan 4 aya verdiği 750 lira bana. Ben onlarla geçinmeye çalışıyorum. Ev kiramı ödeyemiyorum. Herkesin zekatıyla, fitresiyle ev kirasını ödemeye çalışıyorum. Çıkıyorum, kapı kapı dileniyorum, bir lira, bir lira toplayıp da kendi ihtiyacımı karşılamak için. Bu belediye, bu hükümet, AK Parti; Suriyelilerden başka kimseyi beslemiyor. Bize hiç baktığı yok. İnşallah CHP, Kılıçdaroğlu gelecek, bu dertten kurtulacağız.”

“TEK BİR CANIMA BAKMADILAR”

Tek başına yaşadığını da söyleyen yurttaş, “Çoluk çocuğum, akrabam yok, hiçbir kimsem yok. Tek bir canıma bakmadılar. Karatay Belediyesi’ne gidiyorum, bir ev versin diye. Suriyelileri eve doldurmuş, şefkat evleri diye ama bana vermediler evi. Neymiş, bir tane kedim varmış. ‘Doğal gazı, elektriği, suyu sen ödeyemezsin; senin gelirin yok’ dediler. Benim gelirim olsaydı zaten bu şefkat evlerine başvurmazdım. Ben fakir olduğum için devlete başvuruyorum bana yardım etsin diye ama onlar Suriyelileri, Afganları, onları besliyor. Kalkıp da bana yardım etmedi. Onun için ben istemiyorum AK Parti’yi. Erdoğan bunu duysun. Kalkıp da Suriyelileri beslemesin, yeter artık. Herkes onlara yardım ediyor. Bir kere benim kapımı çalıp da ‘Necisin’ demediler” dedi.

“2 BİN 300 LİRA MAAŞA ENGELLİLERİ MAHKÜM ETTİLER”

Yüzde 100 görme engelli olduğunu belirten bir yurttaş da miting için Akşehir’den geldiğini söyledi. Engelliler için kamuda sınırlı sayıda kota olduğuna dikkat çeken yurttaş, şunları anlattı:

“Engelliler bir türlü atanamıyorlar. Özellikle iş bulmada ve sosyal yardım alırken de gelir testi uygulamasıyla birçok engellinin sosyal yardımlarına son verdiler. Bugün en yüksek engelli maaşı maalesef 2 bin 300 lira. Ev kiralarının bile 3, 4, 5 olduğu bir yerde 2 bin 300 lira maaşla engellileri maalesef mahküm ettiler. Sosyal hayata katılamaz hale getirdiler. Kamu binalarını bir türlü erişebilir hale getirmediler. Biz üniversitelere gitmek, okumak ve engellilerin hakkını her yerde savunmak istiyoruz ama bize göre kamu binaları olmadığı için eğitime ve sosyal hayata katılamıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.