İçişleri Bakanı: Zonguldak ve Ağrı’da dolandırıcılık operasyonu

İçişleri Bakanı: Zonguldak ve Ağrı’da dolandırıcılık operasyonu

ABONE OL
Eylül 9, 2023 17:12
İçişleri Bakanı: Zonguldak ve Ağrı’da dolandırıcılık operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zongludak ve Ağrı merkezli dolandırıcılık operasyonlarında 28 gözaltı

İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak ve Ağrı merkezli gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonlarında 28 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya’nın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Zonguldak Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, ‘Banka hesaplarınız FETÖ tarafından ele geçirildi’ diyerek ve kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtıp 3 milyon TL dolandıran suç şebekesi tespit edildi. Şüphelilere yönelik 6 ilde ‘Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık’ suçundan operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 6’sı tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ağrı Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ise sosyal medya üzerinden arsa satışı yapanları tespit edip, kendini savcı gibi tanıtan ve ‘FETÖ senin adına para çekmiş, para göndermen lazım’ diyerek, yaklaşık 1 milyon TL dolandıran şüpheliler belirlendi. Yapılan operasyonlarda suç şebekesine üye 20 şüpheli 5 farklı ilde yakalandı. Yakalananların 9’u tutuklanırken, 9’u hakkında adli kontrol kararı verildi, 2’si serbest bırakıldı.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonları düzenleyen kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızı bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez. Böyle bir telefon geldiğinde telefonu yüzlerine kapatın. Siber suçlarla ve dolandırıcılarla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.