İLAYDA YÖNEL: TÜRKİYE’NİN GENÇ YAZILIM GURURU

İLAYDA YÖNEL: TÜRKİYE’NİN GENÇ YAZILIM GURURU

ABONE OL
Şubat 14, 2024 11:27
İLAYDA YÖNEL: TÜRKİYE’NİN GENÇ YAZILIM GURURU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul doğumlu 24 yaşındaki İlayda Yönel, kariyerine moda tasarım alanında başlamasına rağmen, kendi yeteneklerini keşfetmek ve tutkularını takip etmek adına yazılım dünyasına adım attı. Full stack yazılım geliştirici olarak kendini kanıtlayan Yönel, şu anda sektörde başarılı bir kariyere sahip.

Üniversite eğitiminde web tasarım ve kodlama üzerine çalışmalar yapan İlayda Yönel, Polonya’da Bilgisayar Mühendisliği üzerine Erasmus eğitimi alarak teknoloji dünyasına daha yakından tanıklık etti. Moda tasarım okuduğu üniversitede yazılıma ilgi duyan Yönel, kendi içindeki yetenekleri keşfetmesiyle birlikte tercihini yazılım geliştirme alanına çevirdi.

Şu anda hem frontend hem de backend alanında deneyim kazanmış olan Yönel, web tabanlı projelerden mobil projelere, responsive projelerden siber güvenliğe kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürüyor. Kendisini “işkolik” olarak tanımlayan İlayda Yönel, sektördeki başarılarını disiplinli çalışma ve özveriyle elde ettiğini belirtiyor.

Yazılım dünyasında kadınların evden çalışma imkanı bulmasının avantajına vurgu yapan Yönel, aynı zamanda sektördeki uzun çalışma saatleri ve sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmanın zorluğuna da değiniyor. Ancak, sevilen bir işi yapmanın bu zorlukları aşmada büyük motivasyon kaynağı olduğunu söylüyor.

İlayda Yönel, gelecek hedefleri arasında kurumsallaşmak ve kendi şirketini kurmak bulunuyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında başarı elde etmek isteyen Yönel, dil yeteneklerini geliştirerek dünya genelinde bir network oluşturmayı hedefliyor.

Son olarak, yazılım dünyasına adım atmak isteyenlere cesaret veren Yönel, “Pes etmeyin, geri adım atmayın. Disiplinli ve sabırlı olun. İşkoliklik, düzen ve planlı çalışma başarının anahtarıdır” diyor.

İlayda Yönel’in başarı hikayesi, gençler arasında yazılım dünyasına ilgi duyanlara ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.