• ALSANA HABER
  • yaşam
  • İŞE ALIM UZMANI ÖZGE ŞENGÜL’DEN GENÇLERE KARİYER VE İŞ BULMA TÜYOLARI

İŞE ALIM UZMANI ÖZGE ŞENGÜL’DEN GENÇLERE KARİYER VE İŞ BULMA TÜYOLARI

ABONE OL
Şubat 8, 2024 08:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özge Şengül, işe alım danışmanı ve insan kaynakları uzmanı olarak tanıtıldı. İşe alım süreçleri, firmaların ihtiyaçlarına ve taleplerine uygun adayları taramak, yerleştirmek ve mülakatlar düzenlemek gibi sorumlulukları içeriyor.

İşe alım danışmanları, adayların deneyimleri, tecrübeleri, kişisel yetenekleri ve dil bilgisi gibi kriterlere titizlikle göz atarlar. Adayın uygunluğuna dair değerlendirmeleri yaparken, şirketin beklentilerini karşılaması ve pozisyonuna uygun olması ön plandadır.

İnsan kaynakları uzmanı olarak, Şengül, adayların ilk elemesini yaparken, final kararın genellikle şirket yöneticileri tarafından alındığını belirtiyor. Adayın yerleştirilmesi sürecinde, genelde firmanın müşteri tarafının karar verdiğini ifade ediyor.

Özge Şengül, Türkiye’deki işsizlik sorununa dikkat çekiyor ve gençlere staj yapmalarını, kişisel yeteneklerini geliştirmelerini ve uluslararası firmalarda deneyim kazanmalarını öneriyor. Stajın önemini vurgulayan Şengül, özellikle üniversite döneminde bol bol staj yapılmasını tavsiye ediyor. Ayrıca, İngilizce ve diğer yabancı dillerin önemine de vurgu yaparak, gençlerin kişisel yeteneklerini geliştirmelerini ve kariyerleri için yatırım yapmalarını öneriyor.

Uluslararası ve kurumsal firmalarda uzmanlaşma hedefi olan Şengül, kariyerinde ilerleyerek yönetici pozisyonlarına gelmeyi planlıyor. İşe alım sürecinin zorluklarına rağmen, Şengül, işini severek yaptığını ve bu tutkunun kendisini motive ettiğini belirtiyor.

Son olarak, işe alım uzmanı olarak kariyer yapmak isteyen gençlere, uzmanlaşmak istedikleri alanda eğitim almalarını, online eğitimlere katılmalarını, İngilizce gibi dilleri geliştirmelerini ve uluslararası deneyim kazanmalarını öneriyor. Ayrıca, el sanatları ve meslek okullarının önemine değinerek, her mesleğin değerli olduğunu ve gençlerin kendi yeteneklerine uygun meslekleri tercih etmelerini vurguluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.