İstanbul’da DHKP-C’ye operasyon: 10 kuşkulu yakalandı

İstanbul’da DHKP-C’ye operasyon: 10 kuşkulu yakalandı

ABONE OL
Eylül 8, 2023 22:48
İstanbul’da DHKP-C’ye operasyon: 10 kuşkulu yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da DHKP-C operasyonu: 10 şüpheli yakalandı

İSTANBUL – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, terör örgütü DHKP-C’nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 10 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, silahlı terör örgütü DHKP-C’nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün fikir ve ideolojisi doğrultusunda hareket ettiği, giriş kapıları ve odaları çelik levhalar ile güçlendirildiği, kozmik odaların bulunduğu belirtilen ve bünyesinde çok sayıda örgüte ait yasaklı yayın, dergi, kitap, broşür bulundurduğu belirtilen Şişli’de bulunan İdil Kültür Merkezi’ne operasyon düzenlendi.

Soruşturma çerçevesinde, aranıyor durumunda bulunan örgüt mensuplarının saklanıyor olabileceği de değerlendirilen İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen operasyon sonucu 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.